Hae mittojen perusteella

Osta renkaat asuntoautoon

Asuntoauton renkaiden kyljissä on merkintä "CP". Asuntoauton renkaat on erityisesti suunniteltu kannattelemaan suurta kuormaa ja kestämään perinteisiä renkaita pidempään.

Tarkista, että renkaissa on oikea paine ajon aikana. Rengaspaineen vähentäminen vaikuttaa renkaan kuormakapasiteettiin. Esimerkiksi asuntoautojen kaltaisten painavien ajoneuvojen tapauksessa tästä saattaa aiheutua kulutuspinnan peruuttamaton vahingoittuminen.

Tuleeko asuntoauton takarenkaat ylitäyttää?

"CP"-merkinnällä varustetut renkaat voi täyttää 0,75 baarin verran yli ilmoitetun arvon silloin, kun ne on asennettu asuntoauton taka-akseliin. Mikäli valmistajan käyttöohjeissa ei muuta mainita, voit käyttää edessä 4,75 baarin painetta ja takana 5,5 baarin painetta. "CP"-merkinnällä varustettujen renkaiden kulutuspinta ei menetä muotoaan, sillä ne on suunniteltu tukemaan korkeita rengaspaineita.

Mitkä renkaat kannattaa ostaa asuntoautoon?

 • Michelin XC Camping
 • Michelin Agilis Camping
 • Michelin Agilis Alpin
 • Pirelli Camper L6
 • Pirelli Chrono Camper
 • Pirelli Carrier Camper
 • Continental VancoCamper

Haetuimmat mitat:

Seikkailuun lähteminen ja matkan toteuttaminen lomalla on tärkeää asuntoautoilijoille, jotka nauttivat matkoista ja kauniista kohteista. On tärkeää tarkistaa renkaiden kunto, jotta vältytään juuttumasta tien reunaan ja joutumasta odottamaan hinausauton saapumista. Varusta autosi sopivilla, hyvässä kunnossa olevilla renkailla. Tästä 1001renkaat.com:n tarjoamasta oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä valitaksesi sopivat renkaat asuntoautoosi ja hyötyäksesi investoinnistasi mahdollisimman pitkään.

Miksi et käytä klassisia renkaita asuntoautoon?

Asuntoauto on raskaampi kuin perinteiset henkilöautot. Tämä monipuolinen kuljetusväline on varustettu myös liikkuvaksi majoitukseksi (keittiö, kylpyhuone, wc jne.). Siksi on välttämätöntä, että siinä on pyörät, jotka kestävät raskaita kuormia.

Tästä syystä valmistajat ovat kehittäneet kestävämpiä renkaita. Hyötyajoneuvoksi luokiteltu matkailuauto on oletusarvoisesti varustettu renkailla, joissa on merkintä C. Nämä renkaat ovat hyväksyttyjä ja suositeltuja hyötyajoneuvoihin ja pakettiautoihin. Asuntoautoilla kuljetetaan kuitenkin paljon suurempia kuormia kuin näillä ajoneuvoluokilla. Siksi on järkevämpää valita vahvistettu rengas, jossa on CP-merkintä.

Itse asiassa CP-leimatut matkailuautojen renkaat sopivat paremmin tämän loma-ajoneuvon asettamiin rajoituksiin, jotka voivat painaa jopa 3,5 tonnia. Ne eivät vain kestä korkeampia paineita (jopa 5,5 baaria), vaan myös sallivat pitkien matkojen ajamisen rauhallisesti. Siksi se on ihanteellinen valinta.

Miten valita asuntoauton renkaat?

Matkailuautojen renkaita on monissa muodoissa: koot, nopeus- ja kuormitusöluokat, tuotemerkit, jne. Mallia ei siis pidä valita sattumanvaraisesti. Tässä vinkkejä, joiden avulla voit valita rengasmallin, joka sopii asuntoautoosi täydellisesti.

Asuntoauton renkaan mitat

Renkaiden sivusta löytyvä koko merkintä auttaa valitsemaan ajoneuvolle sopivat renkaat, jotka eivät ole liian pienet eivätkä liian suuret. Merkintä esitetään seuraavasti: 195/65 R15 91V (esimerkki).

Luku 195 on renkaan leveys millimetreinä. Luku 65 tarkoittaa sen korkeutta prosentteina leveydestä. Kirjain R tarkoittaa, että kyseessä on vyörengas (R=radial). Tarkista tämä merkintä ja tilaa rengasmalli samoilla mitoilla.

Kantavuus- ja nopeusluokka

Kaikki asuntoautot eivät ole samankokoisia. Jotkut ajoneuvot painavat 3,5 tonnia ja jotkut ovat paljon painavampia. Renkaat, jotka eivät pysty kantamaan ajoneuvon painoa, voivat puhjeta liikenteessä ja aiheuttaa vaaratilanteen. Tämän välttämiseksi ota huomioon valmistajan suosittelema kuormaindeksi valintaa tehdessäsi.

Kantavuusluokka on paino (kilogrammoina), jonka rengas voi kantaa. Myös nopeusluokkaa on noudatettava. Nopeusluokka tarkoittaa enimmäisnopeutta, jolla renkaalla voidaan ajaa hyvissä olosuhteissa.

Mistä nämä kaksi luokkaa löytyvät? Tarkastellaanpa edellä olevaa esimerkkiä. V-kirjainta edeltävä numero (91) osoittaa kuormitusluokan. Merkintä 91 tarkoittaa, että pyörä ei voi tukea enempää kuin 615 kg.

Nopeusluokka merkitään yhdellä tai useammalla kirjaimella (tässä V, mikä tarkoittaa, että renkaan nopeus voi olla enintään 240 km/h). Lisätietoja näistä kahdesta parametrista löytyy kuorma- ja nopeusluokkien oppaasta.

Tarjoa itsellesi talvirenkaat talveksi.

Talvi ja sen rajoitukset ovat väistämättömiä. Jos joudut matkustamaan asuntoautollasi talvella, sinun on varustettava se talvirenkailla. Se on erityinen rengaskategoria, joka tunnistetaan helposti 3PMSF-merkinnästä (kolmen vuorenhuipun kehystämä lumihiutale) renkaan sivussa.

Talvirenkaat on suunniteltu kestämään ankarat olosuhteet kylminä vuodenaikoina. Ne takaavat suuremman ajoturvallisuuden ja estävät sinua ajautumasta pois tieltä ja luistamasta. 3PMSF-renkaiden käyttö ei ole pakollista Ranskassa. Mutta laki vaatii sitä joissakin Euroopan maissa (esimerkiksi Saksassa) talvikaudella lumen tai jään peittämillä teillä.

Ympärivuotinen rengas on hyvä kompromissi koko vuodelle

Jos olet paljon kiertelevä ja ajat ympäri vuoden, voivat All Season -renkaat olla käytännöllisemmät. Ne ovat monipuoliset ja mukautuvat optimaalisesti asfaltin rajoituksiin kesällä ja herkällä maastolla. Nämä renkaat kestävät myös kylmää ja takaavat tyydyttävän suorituskyvyn. Näitä ympärivuotisia malleja ei kuitenkaan ole suunniteltu kestämään äärimmäisen talven vaikutuksia. Talvella ne toimivat huonommin kuin talvirenkaat ja kesällä niiden toiminta on sama kuin jos niitä verrataan tavanomaiseen asuntoauton renkaaseen. Jos et kuitenkaan uskalla vuorille ja erittäin jäisille poluille kylminä vuodenaikoina, tämä on hyvä valinta.

Milloin asuntoauton renkaat on vaihdettava?

Asuntoauton renkaiden elinkaaren arvioiminen on erittäin vaikeaa. On otettava huomioon useita tekijöitä, erityisesti käytön tiheys, käytetyt tiet, kunnossapito jne.

On otettava huomioon seuraavat:

 • Kumin tila (jos se on kuiva tai täysin harmaa, se ei ole enää tehokas),
 • renkaan kulumisen laajuus (kulumisen indikaattori saavutetaan),
 • Renkaan valmistuspäivä (luonnollinen kuluminen kasvaa ja suorituskyky heikkenee huomattavasti ajan myötä).

Lisätietoja renkaan valmistuspäivän lukemisesta on artikkelissa, joka käsittelee renkaan DOT-merkintää.

Lisäksi laki edellyttää renkaan vaihtamista, kun se saapuu kulumisen osoittimeen. Jos sinulla on epäilyksiä, pyydä ammattilaista tutkimaan ajoneuvosi pyörät opastusta varten.

Miten parantaa asuntoauton renkaiden käyttöikää?

Arvioiden mukaan asuntoautoa käytetään keskimäärin 17 kertaa vuodessa. Tästä huolimatta monet asuntoauton omistajat eivät pidä tarpeeksi hyvää huolta ajoneuvostaan. Se on kuitenkin välttämätöntä kaikkien autojen pitkäikäisyyden kannalta. Mitä voidaan tehdä matkailuautonrenkaiden ennenaikaisen kulumisen estämiseksi ja niiden käyttöiän pidentämiseksi? Auton omistajan täytyy

 • tarkistaa säännöllisesti rengaspaineet, jotta ne eivät ala- tai liian täyttyneet ajon aikana,
 • tarkistettava aina ennen lähtöä, että tuettu kuorma jakautuu hyvin ajoneuvoon.

Tässä on toinen niksi, jonka voit kokeilla: vaihda etu- ja takapyörien paikkaa. Suorittamalla sekä ajo- että ohjaustoimintoja, etupyörät kuluvat yleensä nopeammin. Niiden vaihtaminen takana olevien kanssa 10 000 kilometrin välein voi todella lisätä heidän pitkäikäisyyttään. Muista kuitenkin noudattaa kuormitusluokkaa.

LiveChat
Whatsapp Messenger