Hae mittojen perusteella

Osta katumaasturi- tai nelivetorenkaat

Mitkä katumaasturi-, neliveto- tai crossover-renkaat kannattaa valita ja mihin käyttötarkoitukseen? Termi neliveto (4x4) kattaa eri tyyppisiä ajoneuvoja: katumaasturi, crossover, maasturi – nelivetorenkaita on tarjolla kaikkiin käyttötarkoituksiin.

Mitkä ovat erittäin suorituskykyiset katumaasturin renkaat?

Katumaasturien erittäin suorituskykyiset (UHP) renkaat toimivat tarkasti mutkissa ja vakaasti suurella ajonopeudella, kiihdyttävät nopeasti ja tukevat äkillisiä jarrutuksia. Tässä on luettelo hyvämaineisimmista renkaista:

 • Michelin Latitude Sport 3
 • Continental ContiSportContact 5P SUV
 • Continental ContiCrossContact UHP
 • Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV
 • Dunlop SP Sport Maxx
 • Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV
 • Pirelli Pzero
 • Falken Azenis FK510 SUV
 • Yokohama Advan Sport V103
 • Vredestein Ultrac Vorti SUV
 • Toyo Proxes T1 Sport SUV

Mitkä ovat maantiekäyttöön tarkoitetut katumaasturin renkaat?

Maantiekäyttöön tarkoitetut katumaasturin renkaat ovat monipuolisia ja tarjoavat ajomukavuutta, ajoturvallisuutta ja runsaasti ajokilometrejä.

 • Bridgestone Dueler H/P Sport
 • Michelin Latitude Tour HP
 • Pirelli Scorpion Verde
 • Goodyear Efficientgrip SUV
 • Continental ContiCrossContact LX 2
 • Hankook Dynapro HP RA23
 • Kleber Krisalp HP3 SUV
 • Kumho City Venture Comfort KL33

Mitä ovat sekä maantieajoon että off road -ajoon tarkoitetut 4X4-renkaat?

Sekä maantieajoon että off road ‑ajoon tarkoitetut nelivetorenkaat kestävät paremmin iskuja, tarjoavat paremman ajettavuuden maastossa ja säilyttävät ajomukavuuden maanteillä.

 • Michelin Latitude Cross
 • BFGoorich Mud Terrain T/A
 • Yokohama Geolandar H/T G056
 • Linglong Crosswind M/T
 • Cooper Discoverer S/T Maxx
 • GT-Radial Adventuro A/T
 • Goodride SL369 A/T

Mitä ovat maastoajoon tarkoitetut 4X4-renkaat?

Maastoajoon tarkoitetut 4x4-renkaat on tarkoitettu erityisesti off road ‑ajoon, ja niillä voidaan ajaa kaikkein haastavimmissakin olosuhteissa. Hyvä kitka mudassa ajettaessa, äärimmäinen iskunkestävyys, maastoon optimoitu pito… Esimerkiksi BFGoodrich Mud Terrain T/A KM2 ‑rengas on suunniteltu erityisesti äärimmäisiä off-road-olosuhteita varten.

 • BFGoodrich MUD Terrain T/A KM3
 • BFGoodrich MUD Terrain T/A KM2
 • Maxxis M-9060 Mud Trepador
 • Maxxis M-8080 Mudzilla LT
 • Pirelli Scorpion MUD
 • Blackstar Mudmax FC2

Haetuimmat mitat:

Viime vuosina maastoautot (tielle suunnitellut nelivetoiset autot) ovat olleet trendikkäimpien ajoneuvojen joukossa. Jotta jälkimmäinen tarjoaisi hyvää ajomukavuutta, rengasvalmistajat saattoivat markkinoille monia malleja, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia. Kuinka tehdä valintasi tekemättä virhettä? Jos haluat tietää kaiken nelivetoisten renkaista ja maastoautonrenkaista, tämä opas on sinulle.

Nelivetoisen rengas ja maastoautorengas vs. vakiorengas: mitkä ovat erot?

Renkaat, jotka sopivat nelivetoisiin autoihin ja tavanomaisiin henkilöautoihin, ovat erilaisia. Niiden on todellakin mukauduttava näiden autojen vastakkaisiin käyttötarkoituksiin. Nelivetoiset ja maastoautot ovat raskaampia ja tehokkaampia. Ne voivat kulkea myös vaikeampia teitä. Näistä syistä nelivetoisen renkaat sekä maastoautorenkaat on suunniteltu kestämään suurempia painoja ja intensiivistä käyttöä. Lisäksi kulutuspinnan muotoilu on syvempi. Siten ne voivat tarjota erinomaisen vetokyvyn myös vaikeissa olosuhteissa.

Valmistajan suosittelemat tekniset ominaisuudet

Autonvalmistajan tekniset suositukset ovat ensimmäiset elementit, joiden perusteella tarpeitasi vastaavat renkaat voidaan valita. Jälkimmäinen todellakin suosittelee kunkin auton renkaiden mittoja, kuormitus- ja nopeusluokkaa. Kuormitusluokka on suurin paino, jonka renkaat voivat kannattaa.

Jos et noudata näitä suosituksia täydellisesti, voit saada sakon ja erityisesti aiheuttaa onnettomuuden. Nämä tiedot on suhteellisen helppo löytää ajoneuvon oppaasta tai ajoneuvon ovesta.

Voit myös lukea alkuperäisten renkaiden kyljet. Tiedot löytyvät tässä muodossa: 205/55R16 91V. Numero 205 on autollesi sopivanrenkaan leveys millimetreinä. Numero, joka määrittää korkeuden, on 55 (mutta se ilmoitetaan prosentteina leveydestä). Kuormitus- ja nopeusluokat ilmaistaan ​​vastaavasti 91 ja V. Ja luku 16 tarkoittaa vanteen halkaisijaa.

Valitse tarpeidesi mukaan nelivetoisen tai maastoautorenkaat

Voit valita seuraavista:

 • Tierenkaat,
 • nelivetoisen maastorenkaat,
 • nelivetoisen sekarenkaat.

Tierenkaat, täydellinen maastoautoihin

Ne on suunniteltu ensisijaisesti kaupunkiajoon, etenkin kansallisille teille ja valtateille. Ne on helposti tunnistettavissa merkinnästä "H/T" (Highway Terrain), joka yleensä löytyy niiden kyljestä. Ne tarjoavat samanlaisen suorituskyvyn kuin henkilöautojen renkaat. Nämä ovat malleja, joista valita nelivetoisille autoille, jotka on tarkoitettu tienkäyttöön ja maastoautoihin.

Erittäin hyvän suorituskyvyn (pito, jarrutus, mukavuus) tarjoamiseksi tämäntyyppisillä renkailla on vähemmän ulkoneva rakenne, joustavammat sivuseinät ja alhainen vierintävastus asfalttilla.

Ne asennetaan useammin maastoautoihin, jotka ovat ajoneuvoja, jotka kykenevät kulkemaan metsäpolkua ilman ongelmia, mutta soveltuvat huonosti todella koville teille.

Nelivetoisen maastorenkaat, välttämättömiä maastoajoon

Tämän luokan renkaat on tarkoitettu yksinomaan maastoautoille. Nämä erittäin voimakkaat pyörät ovat erittäin vetokykyisiä, ja voit tunnistaa ne merkinnällä "M/T" (Mud Terrain). Niillä on myös suuri vastustuskyky. Nämä renkaat eivät puhkea helposti. Oletko tottunut ajamaan ajoneuvoasi erittäin jyrkillä pinnoilla, kallioisilla tai mutaisilla teillä? Nelivetoisen maastorenkaat ovat sitten ihanteellisia sinulle.

Voit huomata niiden kumitappien leveän leveyden, samoin kuin niiden tukevammat sivut ja melko syvät lovet. Niiden rakennetta on todella vahvistettu kulutuspinnan kuvioinnilla. Kaikkien näiden elementtien yhdistelmä tekee nelivetoisen maastorenkaasta parhaan liittolaisen maastossa ajamiseen parhaimmissa olosuhteissa.

Huolimatta niiden erinomaisesta suorituskyvystä, vältä kuitenkin 100 % maastorenkaiden käyttöä kaupunkiajossa. Ominaisuuksistaan ​​johtuen ne eivät tarjoa hyvää pitoa asfaltilla. Erityisesti tämä johtaa alempaan tienpitoon, pidempiin jarrutusmatkoihin, voimakkaaseen vierintämelulle asfaltilla jne.

Nelivetoisen sekarenkaat

Nämä monipuoliset renkaat, jotka voidaan tunnistaa A/T (All Terrain) -merkinnästä, tarjoavat hyvän kompromissin maasto- ja maantieliikenteessä. Et löydä itseäsi edellä esitetyistä kahdesta tilanteesta? Valitse tällöin sekarenkaat.

Ne ovat ihanteellisia niille, jotka joutuvat vaihtamaan kaupunkiajojen ja maastoajojen välillä. Niitä voidaan käyttää myös maastoauton renkaina. Hiljainen ja mukava, ne tarjoavat myös hyvän vetovoiman hiekalla, mudalla ja ruoholla.

Toisaalta, kuten voit arvata, niiltä ei voi pyytää liikaa ajaessasi erittäin vaikeissa olosuhteissa. Lisäksi asfaltilla ne eivät toimi yhtä hyvin kuin tierenkaat.

Valitse maastoauton tai nelivetoisen rengas vuodenajasta riippuen

Tämä on parametri, jonka kuljettajat usein unohtaa renkaita valittaessa. On totta, että perinteiset vetopyörät, joilla nelivetoiset autot on varustettu, parantavat ajon laatua, mutta talvella älä luota niihin mukavuutesi ja turvallisuutesi vuoksi.

Kuten muutkin autot, nelivetoiset tai maastoautot on varustettava talvikaudella erityisillä renkailla. Ota tällöin käyttöön talvirenkaat. Ne on suunniteltu toimimaan lumisilla ja jäisillä teillä. Niiden hyvä tarttuvuus kosketuksissa veden, lumen tai jään kanssa takaa hyvän turvallisuuden ja optimaalisen mukavuuden teillä, kun lämpötila on alle 7 °C.

Mistä tiedät, onko valitsemasi rengas talvimalli? Olipa malli maasto, seka tai tie, varmista, että sen kyljessä on merkintä "M+S" (muta ja lumi) ja lumihiutaleen symboli, jota ympäröi 3 vuorenhuippua (3PMSF).

Jos et asu alueella, jossa on liian paljon lunta tai et pidä pitkistä vuoristomaista, suositellaan ympärivuotisia ​​maastoauton tai nelivetoisen renkaita. Niiden tehoon ei vaikuta leuto talvi ja leuto kesä.

Laadukkaat maastoauton ja nelivetoisen renkaat 1001renkaat.com:lta

Asiantuntijamme ovat koonneet näytteen korkealaatuisista renkaista tunnetuilta valmistajilta, kuten

 • Michelin (Latitude Sport 3, Latitude Tour HP, Latitude Cross…),
 • Continental (ContiSportContact 5P SUV, ContiCrossContact LX 2, ContiCrossContact UHP…) ,
 • Goodyear (EfficientGrip SUV, Eagle F1 Asymmetric 3 SUV…),
 • Pirelli (Scorpion Verde, P Zero, Scorpion MUD)…

Muita valikoimassamme olevia nelivetoisen renkaita ovat Dunlop, Blackstar, Goodride, Yokohama, Hankook, Kleber, Kumho, Linglong, GT-Radial…

Jos etsit maastoautorengasta, voit valita yhden tiemalleistamme. Michelin Latitude Tour HP on kesärengas, joka voi täyttää odotuksesi. Hiljainen, taloudellinen ja ympäristöystävällinen, se tarjoaa autollesi erinomaisen tienpidon jopa märillä teillä. Asentamalla se autoosi saat varmasti hyötyä poikkeuksellisesta tien mukavuudesta, koska se on varustettu "stabiligrip"-lamelleilla, jotka vähentävät melusaastetta.

Sekarenkaiden joukosta BFGoodrichin Mud Terrain T/A on hyvä valinta niille, jotka haluavat ajaa maastossa. Houkuttelevalla ja vaikuttavalla suunnittelullaan sinulla ei ole vaikeuksia ajaa pehmeällä maalla tai mudassa. Se tarjoaa erinomaisen pitoa vaikeilla reiteillä, eikä se petä asfaltilla.

Varustaaksesi maastorenkaat, Pirelli Scorpion MUD on nelivetoinen rengas, jonka vankka rakenne miellyttää sinua. Sen rösöiset reunat antavat sille poikkeuksellisen pitoa rinteissä, samoin kuin äärimmäisen helpon liikkumisen vaikeissa olosuhteissa. Se kestää hyvin leikkauksia, iskuja ja repeytymiä.

Selaa mallistoamme löytääksesi yksityiskohtaisesti muut nelivetoisen ja maastoautorenkaamme.

Muutamia käytännöllisiä vinkkejä renkaiden oikean käytön kannalta

Nelivetoisen renkailla on erityinen ominaisuus, että ne asennetaan neljän sarjassa. Joten et voi vaihtaa yhtä tai kahta pyörää yhdellä akselilla ja pitää muita kiinni.

Asenna aina 4 identtistä rengasta jokaisen vaihtovaiheen aikana. Niiden on siksi oltava samaa mallia ja samoilla mitoilla, nopeudella ja kuormituksella, kulutuspinnan kuvioilla jne. Jos et noudata tätä suositusta, voimansiirto ei toimi oikein. Se edistää myös tiettyjen mekaanisten osien huonontumista, jotka ovat kalliita korjata. Lopuksi tarkista paineet säännöllisesti (ainakin kerran kuukaudessa) tasapainotusongelmien välttämiseksi. Voit myös pidentää maastoautojen tai nelivetoisen renkaiden käyttöikää.

Sinulla on nyt hyvät tiedot, jotta voit valita onnistuneesti nelivetoisen tai maastoauton renkaan, joka vastaa ajoneuvosi tarpeita laajasta 1001renkaat.com:n katalogista.

LiveChat
Whatsapp Messenger