Hae mittojen perusteella

Osta kesärenkaat verkosta

Sivustoltamme löydät yli 100 rengasmerkkiä ja tuhansia varastossa olevia kesärenkaita parhaaseen hintaan.

Tiedätkö, milloin sinun tulee vaihtaa kesärenkaat?

Kun renkaiden pääuran syvyys on alle 3 mm, renkaiden suorituskyky heikkenee: niistä tulee epävakaat märällä maanpinnalla, niiden pito heikkenee, jarrutusmatka pitenee ja ajettavuus heikentyy.

Sivustollamme on erittäin laaja valikoima kesärenkaita. Hakuasi helpottaaksemme olemme luokitelleet ne kolmeen ryhmään:

 • "Premium"-ryhmään kuuluvat erittäin maineikkaat rengasvalmistajat, kuten Michelin, Continental Goodyear, Bridgestone, Pirelli...
 • "Laatu"-ryhmään kuuluvat hyvämaineiset, mutta laadultaan kakkosluokan rengasvalmistajat tai rengasvalmistajat, jotka ovat "Premium"-luokan valmistajien omistuksessa, kuten Uniroyal, Barum, Kleber, Firestone…
 • "Budjetti"-ryhmään kuuluvat aasialaiset rengasvalmistajat tai sellaiset rengasvalmistajat, joiden hinnat kuuluvat markkinoiden edullisimpiin, kuten Ling Long, Westlake, Landsail, Hifly, Goodride...

Auton renkaiden laatu ja ominaisuudet lisäävät ajomukavuutta ja matkustajien turvallisuutta. Tästä syystä on tärkeää valita renkaat, jotka sopivat kullekin vuodenajalle. Siksi kesäkauden saapuessa kesärenkaat ovat välttämättömiä sopeutumaan ilmasto-olosuhteisiin. Haluatko tietää enemmän? Tämä yksityiskohtainen opas tarjoaa sinulle paljon tietoa, jonka avulla voit tuntea kaiken kesärenkaista, jotta voit tehdä oikean valinnan ja käyttää sitä oikein.

Kesärengas: mitä erityistä siinä on?

Kesärengas on suunniteltu tarjoamaan erittäin hyvä pidon keväästä syksyyn erilaisissa sääolosuhteissa. Se on itse asiassa vakiorengas, joka asennetaan useimpien uusien tai käytettyjen ajoneuvojen toimituksen yhteydessä.

Kesärenkaiden ominaisuudet

Kesärenkaiden tunnistamiseksi ja niiden erottamiseksi muun tyyppisistä renkaista tarkastellaan kolmea pääparametria:

 • Kulutuspinnan pintakuvio. Kesärenkaan kulutuspinnalla on todellakin vähemmän reunoja ja matalampia kulutuspintakuvioita kuin talvirenkaalla.
 • Käytetyt materiaalit ovat erilaisia ​​kuin talvirenkaiden. Rengas on suunniteltu toimimaan yli 7 °C:n lämpötiloissa, kuivilla ja märillä pinnoilla. Tämän lämpötilan alapuolella kesärengas menettää tehokkuutensa.

Kulutuspinnan kuviointi

Kesärenkaissa on vähemmän lamelleja kuin talvirenkaissa. Tämän rakenteen ansiosta ne voivat tarttua paremmin tiehen ja vaikuttavat samalla jarrutukseen.

Vähempi kulutuspintakuvio tarjoaa enemmän pitoa tiellä kuivalla säällä. Ole kuitenkin varovainen tarkistamalla kulutuspinnan syvyys kulumisen osoittimen avulla. Kuluneiden kesärenkaiden vesiliirron riski kasvaa huomattavasti.

Onko kesärenkaissa merkintöjä?

Ajoneuvon renkaissa voi olla useanlaisia erityisiä merkintöjä. Niitä voivat olla kuva kolmehuippuisesta vuoresta ja lumihiutaleesta, 3PMSF (talvirenkaat) tai maininta ALL SEASON. Toisin kuin muissa malleissa, kesärenkaissa ei kuitenkaan ole tyypillisiä merkintöjä, jotka ilmaisevat vuodenajan, jonka aikana niitä tulisi käyttää. Löydät oppaasta luettelon merkinnöistä, joita voi olla renkaiden sivussa.

Kesärenkaan edut

Talvirenkaisiin tai ympärivuotisiin renkaisiin verrattuna kesärenkaat ovat mukavammat ajossa. Ominaisuuksiensa ansiosta se

 • jarruttaa paremmin kuivalla tiellä vs. talvi- tai ympärivuotinen rengas (jarrutusmatka lyhenee melkein 2 metriä taajama-alueilla)
 • on mukavampi alhaisemman melutason ansiosta
 • kuluttaa vähemmän polttoainetta

Kesärenkaiden heikkoudet

Kun ympäristön lämpötila laskee alle 7 astetta, tämän tyyppisiä renkaita ei enää suositella. Näissä olosuhteissa kumi muuttuu kovemmaksi ja vähemmän elastiseksi. Siksi niiden pito vähenee. Siksi suositellaan talvi- tai ympärivuotisia renkaita turvallisuuden takaamiseksi.

Mikä koko tulisi valita kesärenkaille?

Jos sinulla on nelivetoinen, kaupunkimaasturi tai maastoauto, et voi valita minkätahansa kokoista rengasta autollesi.

Tutustu ajoneuvon asiakirjoihin, oven pilariin tai bensaluukkuun saadaksesi selville rengaskoko, jonka sinun pitäisi valita. Näistä paikoista löytyvät valmistajan suosittelemat koot.

Tässä on esimerkki: 195/65 R15 91 T. Tämä merkintä osoittaa, että renkaan

 • leveys on 195 mm
 • renkaan kyljen korkeus on 126,75 mm (eli 65 % 195 mm:stä)
 • vanteiden läpimitta on 15 tuumaa
 • Radiaalityyppinen rakenne, kuten melkein kaikissa nykyään myytävissä malleissa
 • Kuormitusluokka 91 (tämä on suurin paino, jonka rengas voi kannattaa, tässä se vastaa 615 kg)
 • Nopeusluokka T (osoittaa, että renkaan tukeman suurimman nopeuden, tässä 190 km/h)

Kuinka paljon renkaat maksavat keskimäärin?

On erittäin vaikea antaa hinta-arviota renkaille, sillä se riippuu paljon seuraavista:

 • Renkaan koko
 • Valittu malli (discount, quality, premium)

Tärkeintä on mukauttaa ostamasi rengas tarpeisiisi ja odotuksiisi. Ajo 30 euron kiinalaisilla renkailla ei ole ongelma, jos käytät autoasi kaupungissa vain lyhyisiin matkoihin. Jos taas odotat poikkeuksellista suorituskykyä tämän tyyppisiltä renkaiden radalla, tulet pettymään.

Voiko kesärenkaita käyttää kesällä?

Voit arvata vastauksen jo, eikö niin? Jos lunta ja jäätä on kaikkialla tai jos on kylmä säännöllisesti, on nyt aika asentaa talvirenkaat tai ympärivuotiset renkaat. Kesärenkaiden käyttö näissä olosuhteissa on vaarallista, koska ne kiihtyvät huonosti, jarruttavat huonosti, luistavat helpommin ja menettävät pitoa.

Jokaisella renkaalla on omat ominaisuutensa, ja jos kesärengas on suunniteltu täydellistä pitoa varten kuumalla säällä, se ei kestä lunta tai toistuvaa sadetta kovinkaan hyvin.

Milloin kesärenkaat on vaihdettava?

Ensimmäinen tekijä, jonka voit ottaa huomioon ostaessasi uusia renkaita, on nykyisten renkaiden ikä. On suositeltavaa olla ylittämättä 10 vuotta, vaikka niiden kuluminen ei ole edennyt. Käytetty kumi menettää todellakin tehokkuutensa, joten rengas voi olla hyvin kaukana kulumismerkinnän rajasta, mutta olla täysin tehoton. Lisäksi 5 vuoden säännöllisen käytön jälkeen tarkista renkaat ammattimaisella mekaanikolla vähintään kerran vuodessa.

Renkaiden ikä on selvitettävä renkaan DOT-merkinnästä renkaiden kyljestä.

Lisäksi vakiomallin elinikä riippuu monista tekijöistä, mukaan lukien sen suunnittelu, ajoneuvotyyppi, johon se on asennettu, ilmasto, teiden kunto sekä ajotyyli. Kuopat, liian suuret nopeudet, äkilliset liikkeelle lähdöt ja jarrutukset voivat vahingoittaa renkaita. Normaalikäytössä renkaat suositellaan vaihtamaan keskimäärin 20 000–40 000 km:n välein.

Renkaiden kulumisen osoitin auttaa sinua tietämään, milloin vaihto on tarpeen. Renkaat on vaihdettava, jos tämä indikaattori, joka löytyy kulutuspinnalta (noin 1,6 mm syvä), saavutetaan.

Jos pyörien tai venttiilikannen kyljet ovat vaurioituneet, jos kulutuspinnassa on vähintään 1 cm reikä tai kupla, harkitse niiden vaihtoa viipymättä.

Viimeinen asia, joka osoittaa, että renkaat on syytä vaihtaa, on ajomukavuuden heikkeneminen. Se voi ilmetä esimerkiksi ajoneuvon värähtelyillä, tienpidon vähentymisellä tai vähemmän tarkalla jarrutuksella. Tarkista renkaiden kunto ennen pitkää matkaa (kuten lomamatkoja). Jos sinulla on epäilyksiä korjauksen tai muutoksen tarkoituksenmukaisuudesta, älä epäröi kysyä ammatillista neuvoa.

Mitä on muistettava kesärenkaista?

Yleensä autosi toimitetaan tavanomaisilla renkailla, nimeltään "kesärenkaat", vakiomalleilla, joiden avulla voit ajaa autosi mukavasti talvikuukausien ulkopuolella. Nämä renkaat ovat täydellisiä ajettaessa kaikenlaisilla teillä, kaupungissa tai moottoritiellä, kun lämpötila on yli 7 °C ja sateet eivät ole yleisiä alueellasi. Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin, jos sinulla on vaikeuksia päättää renkaan valinnasta. Automallisi ja sen käytön avulla voimme neuvoa sinua rengastyyppien ostamisessa.

Muista, että riippumatta siitä, minkä tyyppistä rengasta käytät, on välttämätöntä tarkistaa rengaspaineesi säännöllisesti. Jopa parhaat renkaat eivät voi olla huipputehokkaita väärinkäytettyinä.

LiveChat
Whatsapp Messenger