Hae mittojen perusteella

Osta maantieajoon/urheilukäyttöön tarkoitetut moottoripyörän renkaat

1001renkaat.com tarjoaa erittäin laajan valikoiman maantieajoon ja urheilukäyttöön tarkoitettuja moottoripyörän renkaita. Seuraamme kilpailijoidemme hintoja ja säädämme hintamme järjestelmällisesti edullisimman hinnan mukaisiksi, jotta saat parhaat hinnat.

Maksuton toimitus ensimmäisestä sivustoltamme ostetusta moottoripyörän renkaas

Mitkä ovat parhaat moottoripyörän renkaat maantieajoon?

 • Michelin Pilot Road 4 GT
 • Continental Contiroadattack 2 Evo
 • Pirelli Angel GT
 • Bridgestone T30 Evo
 • Dunlop Sportmax Roadsmart 2
 • Dunlop Roadsmart 3
 • Metzeler Roadtec Z8 Interact
 • Metzeler Roadtec 01
 • Avon Storm 3D X M

Mitkä ovat parhaat moottoripyörän renkaat urheilukäyttöön?

 • Continental Sport Attack 3
 • Dunlop SportSmart 2 Max
 • Metzeler Sportec M7 RR
 • Michelin Pilot Power 3
 • Bridgestone S21
 • Pirelli Diablo Rosso III

Haetuimmat mitat:

Moottoripyörän renkaat eivät ole vain liikkumista varten. Ne myös lisäävät kuljettajan turvallisuutta, ajomukavuutta ja optimaalista tasapainoa. Tästä syystä on parempi valita korkealaatuisia renkaita. Milloin moottoripyörän renkaat tulisi vaihtaa? Mitkä ovat erilaisia rengastyyppejä, joita voit valita? Kuinka niitä tulisi huoltaa?

Erilaiset moottoripyörän renkaat

Valmistajat tarjoavat markkinoilla laajan valikoiman renkaita vastaamaan erilaisiin tarpeisiin ja moottoripyöräilijöiden suosimiin trendeihin:

 • Tie-renkaat;
 • Tie-sporttirenkaat;
 • Sporttikumit;
 • Maasto-renkaat.

Tie-renkaat on suunniteltu kestämään pitkiä matkoja. Ne vastaavat niiden ihmisten tarpeisiin, jotka ajavat paljon julkisilla teillä.

Tie-sporttirenkaat ovat paljon monipuolisempia ja suorituskykyisempiä kuin tavalliset renkaat. Ne on valmistettu siten, että ne voivat kestää raskaita kuormia (matkatavarat, matkustaja) ja tiettyjä tieolosuhteita. Nämä ovat erittäin kestäviä renkaita, joilla voit ajaa luottavaisesti.

Sporttirenkaat eivät ole yhtä kestäviä kuin tie-sporttirenkaat. Toisaalta, ne tarjoavat ainutlaatuisen herkkyyden, tarjoten siten optimaalisen ajokokemuksen. Niiden rakenne antaa kuljettajan tuntea tien pienimmätkin epätasaisuudet. Näiden reaaliaikaisten tietojen ansiosta, hän voi paremmin ennakoida moottoripyöränsä käyttäytymistä. Nämä kumityypit on yleensä tarkoitettu radalla ajamiseen.

Maasto-renkaat ovat erinomaisia matkakumppaneita. Niissä on leveät nastat, jotka antavat niille erinomaisen pidon, riippumatta maaperän laadusta (hiekkainen, mutainen, löysä, kivinen…). Nämä renkaat ovat erittäin suorituskykyisiä kaarteissa. Ne tarjoavat myös erinomaisen jarrutuksen. Yleensä maastokumit eivät ole hyväksyttyjä tieliikenteeseen.

Milloin moottoripyörän renkaat tulisi vaihtaa?

Moottoripyörän renkaiden vaihtaminen voi olla tarpeen tietyissä tilanteissa. Vaihto voidaan myös tehdä varotoimenpiteenä, jos odotetaan lähitulevaisuudessa ilmenevää ongelmaa.

Renkaan puhjetessa tai repeämisen sattuessa

Rengas, joka on repeytynyt terävän esineen aiheuttamasta iskusta, tulee vaihtaa. Tällaisissa olosuhteissa ei ole mahdollista tehdä kestävää korjausta. Jos puhjennut rengas on jo korjattu useita kertoja, paras ratkaisu on jälleen kerran vaihtaa se.

Kiinnitä huomiota myös renkaiden sivujen kuntoon. Jos niissä on useita halkeamia, on aika harkita vaihtoa.

Epänormaalien värähtelyjen sattuessa

Huonokuntoinen rengas voi aiheuttaa jatkuvia värähtelyjä moottoripyörän ohjaustangossa, mikä tekee ajamisesta vaikeaa. Tämä voi johtua renkaan pullistumasta tai renkaan vääntymisestä. Molemmissa tapauksissa paras ratkaisu on vaihtaa kyseinen varuste.

Kuluneisuuden sattuessa

Tarkista säännöllisesti renkaiden kulutuspinnan kunto arvioidaksesi niiden kulumisasteen. Kun kumin paksuus on alle 1 millimetri, rengas on vaihdettava. On laitonta ajaa renkailla, jotka ovat kuluneet tähän pisteeseen.

Miten valita moottoripyörän renkaat?

Moottoripyörän renkaiden valinta ei ole helppoa. Mutta se on mahdollista, kun otetaan huomioon tietyt seikat:

 • Alkuperäisten varusteiden mitat;
 • Moottoripyörän valmistajan suosittelemat nopeus- ja kuormitusindeksit;
 • Vuodenaika;
 • Maasto;
 • Toimintatapa (sisä- tai ulkorengas).

Mitat

Kun haluat valita renkaat moottoripyörälle, on välttämätöntä ottaa huomioon ajoneuvon valmistajan suosittelemat rengaskoot. Tämä on erittäin tärkeää, koska liian suurikokoisten renkaiden käyttö voi vaikuttaa negatiivisesti moottoripyöräsi käyttäytymiseen.

Löytääksesi alkuperäisten renkaiden mitat, katso tietoja niiden sivuilta. Riippumatta renkaan merkistä, näet merkinnän seuraavassa muodossa: 190/55-17 75W.

Ensimmäiset kolme numeroa edustavat vastaavasti renkaan leveyttä millimetreinä, korkeus/leveys-suhdetta ja vanteen halkaisijaa. Sinun tarvitsee vain antaa nämä tiedot myyjällesi löytääksesi uuden renkaan, jolla on samat mitat.

Voit myös päättää ostaa varusteita, joiden mitat eroavat alkuperäisten renkaiden mitoista jos pidät sitä hyödyllisenä. Mutta tässä tapauksessa sinun on myös varmistettava, että uudet renkaasi eivät riko valmistajan asettamia normeja (marginaalit).

Nopeus- ja kuormitusindeksit

Renkaan nopeusindeksi on kirjain, joka osoittaa sen maksiminopeuden. Esimerkiksi, jos renkaan nopeusindeksi on W, se tarkoittaa, että se voi kestää enimmäisnopeuden 270 km/h. Joissakin renkaissa on merkintä ZR, joka yksinkertaisesti tarkoittaa, että nämä renkaat voivat ajaa yli 240 km/h.

Kuormitusindeksi osoittaa renkaan maksimikuorman. Esimerkiksi, kuormitusindeksi 75 tarkoittaa, että rengas voi kestää enimmäiskuorman 387 kg.

Voit löytää nämä kaksi tietoa alkuperäisten renkaiden sivuilta, mittojen jälkeen.

On erittäin suositeltavaa (ja laillisesti kiellettyä) asentaa renkaita, joiden nopeus- ja kuormitusindeksit ovat alempia kuin alkuperäisten renkaiden. Sen sijaan voit käyttää renkaita, joilla on suuremmat arvot.

Vuodenaika

Talvella ajaminen ei ole samanlaista kuin kesällä ajaminen. Sinun tulee ottaa tämä huomioon valitessasi moottoripyörän renkaita. Jos ajat usein talvella, voit valita renkaan, jossa on M+S-merkintä sivussa. Tämä merkintä osoittaa, että rengas pystyy ajamaan lumisilla teillä. Jos ajat vain kesäisin, voit valita tavalliset moottoripyörän renkaat.

Mitkä ovat parhaat moottoripyörän rengasmerkit?

Moottoripyörän renkaiden alalla jotkut valmistajat erottuvat erityisesti osaamisellaan ja erittäin tarkalla asiantuntemuksellaan. Heidän tuotteensa sisältävät innovatiivisia teknologioita, jotka parantavat kuljettajien mukavuutta ja ajokokemusta. Tällä hetkellä parhaat moottoripyörän rengasmerkit ovat:

Michelin on kiistatta yksi renkaiden alalla suurimmista merkeistä. Sen huippuluokan moottoripyörän renkaat tarjoavat erinomaisen pidon sekä märillä että kuivilla teillä. Lisäksi merkillä on merkittävä markkinaosuus.

Bridgestone on myös kansainvälisesti erittäin arvostettu merkki. Sen maine ei ole kaukana Michelinin maineesta. Bridgestone tarjoaa erittäin kestäviä moottoripyörän renkaita, joita voit käyttää pitkään. Sen tuotteet ovat myös tunnettuja erinomaisesta pidostaan ja vakavuudestaan.

Continental on yksi valmistajista, joiden moottoripyörän renkaita myydään eniten Euroopassa. Sen renkaat yhdistävät suorituskyvyn ja kestävyyden. Ne tunnetaan ajomukavuudesta ja turvallisuudesta, jonka ne tarjoavat ajon aikana.

Metzeler on myös merkki, jota moottoripyöräilijät arvostavat, vaikka se ei olekaan yhtä tunnettu kuin Michelin, Bridgestone tai Dunlop. Se tarjoaa erittäin kehittyneitä renkaita, jotka kuluvat hitaasti ja joiden suorituskyky epätasaisilla pinnoilla on erinomainen.

Nämä merkit antavat sinun varustaa moottoripyöräsi erittäin laadukkailla renkailla.

On myös muita vähemmän tunnettuja merkkejä, jotka tarjoavat laadukkaita renkaita erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Näitä ovat: Avon Tyres, Duro, Kenda Tyres, Mitas, Maxxis… Jos et voi hankkia premium-merkin rengasta, voit kääntyä näiden valmistajien puoleen. Heidän renkaansa ovat saatavilla sivustollamme.

Miten huoltaa renkaasi oikein?

Pitääksesi moottoripyörän renkaat hyvässä kunnossa, vältä äkillisiä jarrutuksia mahdollisimman paljon. Ne aiheuttavat renkaiden nopean kulumisen. Samasta syystä sinun tulisi välttää driftausta, jos sinulla on tavalliset renkaat. Toisaalta, varmista, että renkaat ovat tasapainossa, kun asennat uudet renkaat, jotta ne eivät kuluisi ennenaikaisesti sisäpuolelta.

Renkaiden paine on myös tärkeä. Jatkuvasti alipaineiset tai ylipaineiset renkaat kuluvat erittäin nopeasti. Muistutuksena, moottoripyörän renkaiden oikea paine on yleensä 2 ja 2,5 barin välillä.

Kaiken kaikkiaan, moottoripyörän renkaiden valintaan vaikuttavat useat tekijät. Riippumatta mieltymyksistäsi, voit selata 1001renkaat.com:n katalogia löytääksesi korkealaatuiset renkaat, jotka vastaavat tarpeitasi.

LiveChat
Whatsapp Messenger