Hae mittojen perusteella

Osta renkaat matkailuvaunuun

Matkailuvaunun renkaiden on oltava perinteisiä renkaita vankempia. Tarvitaan C-tyypin vahvistetut renkaat, kuten 215/65 R16C 109R. Suosittelemme, että huolehdit ajoturvallisuudesta vaihtamalla renkaat vähintään kuuden vuoden välein.

Kun matkailuvaunu ei ole käytössä, suosittelemme, että ryhdyt seuraaviin varotoimenpiteisiin, jottei renkaiden runko menetä muotoaan:

 • Korvaa renkaat erityistuilla, jotka on suunniteltu pitkäaikaista paikallaan oloa varten.
 • Vaihtoehtoisesti voit myös nostaa matkailuvaunun nostolaitteen avulla niin, etteivät renkaat kosketa maanpintaa.
 • Voit myös nostaa matkailuvaunua niin, että voit muuttaa renkaiden asentoa neljäsosakierroksen verran ennen matkailuvaunun laskemista maahan.

Mikä on oikea rengaspaine matkailuvaunun renkaille?

Jos valmistajan käyttöoppaassa ei ole painetta koskevaa ohjeistusta, suosittelemme täyttämään renkaat 3 baarin paineeseen ja mikäli kyseessä on C-tyypin vahvistettu rengas, enintään 3,5 baarin paineeseen. Jos käyttöohjeessa on annettu käytettävää painetta koskeva ohjeistus, suosittelemme käyttämään kyseistä painetta.

Onko takarenkaat ylitäytettävä matkailuvaunun tai perävaunun vetämistä varten?

Voit lisätä painetta 0,4 baarin verran takarenkaisiin normaalikäyttöön verrattuna. Renkaat eivät menetä muotoaan.

Mitkä renkaat kannattaa ostaa matkailuvaunuun?

 • Michelin Agilis +
 • Hankook Vantra LT RA18
 • Goodyear Efficientgrip Cargo
 • Bridgestone Duravis R660
 • Michelin Agilis Crossclimate
 • General Tire Eurovan A/S 365
 • Nokian Cline VAN
 • Linglong GreenMax VAN
 • Apollo Altrust All Season
 • Achilles Multivan

Haetuimmat mitat:

Asuntovaunu, kuten mikä tahansa muu ajoneuvo, on varustettava korkealaatuisilla renkailla. Tämä on tärkeää, jotta kuljettajalla on hyvä tuntemus ratin takana. Renkaiden laatu vaikuttaa myös tiellä pysymiseen. Asuntovaunun renkaat on siis valittava huolellisesti, sillä se vaikuttaa käyttäjän turvallisuuteen ja ajomukavuuteen. 1001renkaat.com tarjoaa tämän oppaan avulla käytännön neuvoja matkailuvaunun renkaiden valitsemiseksi ja niiden käyttöiän pidentämiseksi.

Miten tunnistaa asuntovaunun rengas?

Vaikuttavan koonsa ansiosta asuntovaunu on suunniteltu kestämään suurempia kuormia kuin pienet autot. Sen renkaat ovat alttiina korkeille paineille, ja sen vuoksi ne eroavat tavanomaisista malleista. Asuntovaunurenkaat tunnistetaan helposti renkaan sivun C-merkinnästä. Tämä on merkki, joka todistaa niiden sopivuuden erittäin kovien kuormien tukemiseen pitkillä matkoilla. Tämän tyyppisillä merkinnöillä varustettuja renkaita käytetään asuntovaunuissa, asuntoautoissa ja hyötyajoneuvoissa.

Asuntoauton renkaat voidaan asentaa myös asuntovaunuun. Nämä matkailuautoihin sopivat mallit tukevat paljon suurempia kuormituksia. Nämä ovat parhaat ratkaisut turvallisuutta ajatellen.

Milloin vaihtaa matkailuauton renkaat?

Suurin osa asiantuntijoista on yhtä mieltä siitä, että asuntovaunurenkaiden elinkaari on noin 6 vuotta. Siksi he suosittelevat vaihtamaan ne tämän ajan kuluessa. Rengas saatetaan joutua vaihtamaan, kun rengas on vanhentunut. Se voi tapahtua milloin tahansa. Ajoneuvon käyttö ja tapa, jolla sitä ylläpidetään, ovat myös määrääviä tekijöitä renkaiden käyttöiälle. Tässä on joitain ohjeita, joiden avulla voit päättää vaihtaa renkaat vai olla vaihtamatta.

Ikä

Renkaiden ikä on tärkeä indikaattori. Ikä ei tarkoita käyttöaikaa, vaan se määritellään valmistuspäivästä lähtien. Tämä tieto on merkitty renkaiden kylkeen. Nämä ovat DOT-koodin neljä viimeistä numeroa.

Ajoneuvon renkaat huononevat iän myötä, vaikka sitä ei käytettäsikään usein. Tietyn vaiheen jälkeen kumi menettää tehokkuutensa, joten on tärkeää tarkistaa renkaasi säännöllisesti.

Kulutuspinnan syvyys

Tämä on pettämätön indikaattori, jonka avulla voit tehdä oikean päätöksen. Käyttöajan lisäksi asuntovaunujen renkaiden huonontumisen taustalla voi olla useita muita tekijöitä:

 • tuetut kuormat,
 • aurinko,
 • tien kunto.

Näihin eri elementteihin voimme lisätä ajoneuvon paikallaanolon keston. Todellisuudessa pitkä paikallaanolo suosii renkaiden kulutuspintojen edistyneempää kulumista kosketuksissa maahan. Tämä aiheuttaa näiden kaistojen suhteettoman hajoamisen. Tämä on yksi syy, joka voi motivoida niiden vaihtamiseen.

Useimpien valmistajien tällä hetkellä tarjoamien renkaiden keskimääräinen kulutussyvyys on 8 mm. Heti kun se saavuttaa 3 mm, on suositeltavaa vaihtaa renkaat. Älä odota lain edellyttämää 1,6 mm:n rajaa. Miksi? Tämän paksuinen rengas on jo menettänyt jarrutuskykynsä. Mitä kauemmin viivästyt vaihtamista, sitä suurempi onnettomuuden riski.

Älä unohda muita vanhuuden merkkejä: halkeamia, viiltoja, säröilyjä jne.

Paineen menetys

Jos olet tottunut ajamaan asuntovaunuja, tiedät, että niiden renkaat menettävät yleensä 1–2 PSI:tä kuukaudessa: tämä on normaalia. Kuitenkin, jos tämä luku saavuttaa 50 PSI tai enemmän, se on huono merkki. Asuntovaunun renkaat, jotka menettävät paineen epänormaalisti, voivat vaikeuttaa ajoa. Siksi tee tarvittavat tarkastukset säännöllisesti ja erityisesti ennen jokaista matkaa. Jos tappiot ovat liian säännöllisiä ja tärkeitä, on todellakin aika miettiä muutosta.

Kuinka valita asuntovaunun renkaat onnistuneesti?

Tärkeimmät kriteerit, jotka on otettava huomioon matkailuvaunun renkaan ostamisessa, ovat

 • mitat,
 • kantavuusluokka,
 • nopeusluokka,
 • merkki.

Mitat vaihtelevat valmistajan mukaan. Siksi sinun tulisi valita renkaat, joilla on samat mitat kuin alkuperäisillä malleilla. Tämä ei koske vain mittaa, vaan myös kuorma- ja nopeusluokkaa. Ajaminen renkailla, joiden kuormaluokka on sopimaton, on erittäin vaarallista. Renkaasi voivat puhjeta, jos ajoneuvon paino ylittää sen, mitä ne voivat tukea.

Kuinka löytää nämä eri tiedot?

Et tiedä kuinka lukea nämä eri arvot renkaasta? Tarkasta renkaan sivu ja löydät merkinnän tässä muodossa: 205/55RC16 91V.

Numero 205 tarkoittaa leveyttä (eli kokoa) millimetreinä. 91 osoittaa kuormitusluokan ja tarkoittaa, että rengas ei voi kannattaa enimmäisnopeudella yli 615 kg painoa. Nopeusluokka on merkitty kirjaimella (tässä V). Suorittamalla haun näillä kriteereillä löydät ajoneuvoasi vastaavat asuntovaunun renkaiden mallit.

Huomaa, että nämä ovat klassisia merkintöjä pyörille, jotka asennetaan yksi kerrallaan. Joidenkin asuntovaunujen asennukset tehdään 2:2 (tällä tarkoitetaan kaksoisasennuksesta). Tässä tapauksessa asennettavilla asuntovaunun renkailla on kaksinkertainen nopeus- ja kuormitusluokka. Katsotaan tätä esimerkkiä: 195/50R15 104/102R. Tämä tarkoittaa, että yksinkertaisen kokoonpanon sallittu kuorma on 850 kg (luokka 102). Kaksoisasennuksella se on 900 (104) kg.

Tärkeintä on muistaa, että valitun nopeus- ja kuormitusluokan on oltava sääntelyn mukainen ja valmistajan ohjeiden mukainen.

Mikä asuntovaunun rengas valitaan vuodenajan mukaan?

Renkaiden valinta riippuu myös siitä ajanjaksosta, jonka aikana suunnittelet matkustamista. Jos haluat esimerkiksi mennä vuorille tai matkustaa talvella, sinun on valittava tietyt renkaat. Asenna ajoneuvoosi renkaat, joissa on merkintä M+S (muta ja lumi) ja jotka ovat 3PMSF-hyväksytyt (Three Peak Mountain Snow Flake). Niiden käyttö ei ole pakollista Ranskassa toisin kuin muissa maissa (esimerkiksi Saksa), mutta se on erittäin suositeltavaa. Ne on suunniteltu antamaan sinulle paremman pidon tiellä kylmällä kaudella. Ne optimoivat siten tien mukavuuden ja vähentävät luistumisriskiä.

Miten pidentää asuntoauton renkaiden käyttöikää?

Asuntovaunujen renkaiden valintaperusteet on hyvä hallita. Mutta on vielä parempi tietää, miten niitä käytetään niin, jotta ne kestävät pitkään. Tässä on vinkkejä, jotka auttavat sinua.

Älä koskaan aja ylipaineisten pyörien kanssa. Voit täyttää ne typellä vähentääksesi ilman menetystä. On erittäin tärkeää, että noudatat matkailuvaunurenkaiden ihanteellisen paineen suositeltuja arvoja: 3–4,5 baaria. Nopeuden menetyksen korvaamiseksi suositellaan 0,3 baarin korotusta, jos aiot matkustaa kauas.

Jos haluat pitää ajoneuvoa pitkään paikallaan, nosta sitä tunkilla kulutuspintojen suojaamiseksi (voit käyttää myös muita erityisiä metallitukia). Kierrä kerran kuukaudessa neljä rengasta neljänneskierroksen verran, jotta ne eivät menetä muotoaan.

Valikoimamme matkailuvaunujen renkaat

1001renkaat.com tarjoaa sinulle valinnan helpottamiseksi valikoiman korkealaatuisia tuotteita. Löydä kuvastomme seuraavat mallit:

 • Michelin Agilis +,
 • Hankook Vantra LT RA18,
 • Bridgestone Duravis R660,
 • Goodyear EfficientGrip Cargo jne.

Nokian Cline Van, Achilles Multivan, General Tire Eurovan A / S 365, Michelin Agilis Crossclimate ja Apollo Altrust All Season ovat myös erittäin suorituskykyisiä malleja valikoimastamme löytyville asuntovaunun renkaille.

Hankook Vantra LT RA18 -malli on yksi asiakkaidemme halutuimmista. Se tarjoaa erittäin hyvän vakauden ja optimaalisen turvallisuuden samalla, kun se tukee raskaita kuormia. Michelinin Agilis + on erittäin tehokas myös märällä asfaltilla.

Mitä muistaa?
Asuntovaunun renkaat voidaan tunnistaa merkinnöistä "C" tai "CP" renkaan sivussa. Niiden paine ja kuluminen tulee tarkistaa säännöllisesti.

LiveChat
Whatsapp Messenger