Hae mittojen perusteella

Osta motocross/trial-renkaat

1001renkaat.com tarjoaa erittäin laajan valikoiman motocross/trial-renkaita. Seuraamme kilpailijoidemme hintoja ja säädämme hintamme järjestelmällisesti edullisimman hinnan mukaisiksi, jotta saat parhaat hinnat.

Maksuton toimitus ensimmäisestä sivustoltamme ostetusta moottoripyörän renkaasta l breakline/>

Mitkä ovat parhaat motocross/trial-renkaat?

 • Pirelli Scorpion Rally STR
 • Pirelli Scorpion MX Extra X
 • Dunlop Geomax MX51 Medium Terrain
 • Maxxis M7320 Trialmaxx
 • Vee Rubber VRM140
 • Metzeler MCE 6 Days Extreme
 • Mitas C02
 • Pirelli MT21 Rallycross
 • Pirelli MT15 Mandrake
 • Mefo Sport Mfc 12 Stone Master
 • Mefo Sport Mfe 99 Explorer
 • Michelin Cross AC-10 Rear
 • Michelin Trial Competition X 11

Haetuimmat mitat:

Moto-crossin tai trialin turvalliseen harrastamiseen ja voittomahdollisuuksien lisäämiseen tarvitaan hyvälaatuiset renkaat, jotka ovat osa välttämättömiä moottoripyörän varusteita. Nämä varusteet ovat olennaisia kaksipyöräisenne hallittavuudelle, koska ne varmistavat yhteyden maahan. Auttaaksemme sinua valitsemaan ne oikein, 1001renkaat.com on koonnut sinulle joitakin käytännön neuvoja ja vinkkejä, jotka löydät tästä opasostosta koskien moto-cross/trial-renkaita.

Miten tunnistaa moto-cross/trial-renkaat?

Uudet renkaat moto-crossiin ja trialiin tunnistaa nastoista niiden kulutuspinnalla. Nämä kumikohoumat mahdollistavat niiden hyvän pidon tiellä, riippumatta sen teknisyydestä. Moto-cross-renkaan ja enduro-renkaan erottaa toisistaan tarkistamalla huolellisesti niiden nastojen koko. Yleisesti käytettyjen pyörien nastat moto-crossiin ja trialiin ovat suurempia. Kuitenkin, ei ole harvinaista nähdä moottoripyöräilijöiden varustavan moto-cross-pyöränsä enduro-renkailla. Nämä tarjoavat erityisesti paremman pidon kulmissa.

Milloin vaihtaa moto-cross/trial-rengas?

Vaikka olet valinnut parhaat renkaat ja niillä on hyvä käyttöikä, niiden vaihtaminen voi tulla tarpeelliseksi kahdessa tilanteessa: kun ne ovat kuluneet ja useiden rengasrikkojen jälkeen.

Renkaasi ovat kuluneet

Yleisesti ottaen, renkaiden, joita käytetään moto-crossissa tai trialissa, käyttöikä on 4 vuotta. Kuitenkin, jos ajat säännöllisesti, kumit kuluvat todennäköisesti paljon nopeammin.

Ensimmäinen asia, johon sinun tulee kiinnittää huomiota arvioidessasi renkaidesi kuluneisuutta, on niiden nastojen kunto. Jos ne ovat täysin pyöristyneet niiden kärjistä, se tarkoittaa, että kumisi ovat kuluneet. Samoin, kun nastasi ovat vakavasti vaurioituneet (tai alkavat irrota toinen toisensa jälkeen), sinun tulee harkita renkaiden vaihtamista mahdollisimman pian. Pyöristyneiden tai puuttuvien nastojen renkaiden käyttö altistaa sinut enemmän tai vähemmän vakaville riskeille riippuen siitä, millaisella maastolla ajat, erityisesti mutkissa. Riippumatta renkaiden laadusta, näiden kuluneisuuden suorat seuraukset johtavat yleensä renkaiden pidon menetykseen. Jarrupalat eivät voi enää toimia kunnolla ja tämä pidentää jarrutusaikaa. Sinulla on myös enemmän vaikeuksia hallita moottoripyörääsi.

Värin haalistuminen ja halkeamat ovat myös merkkejä siitä, että moto-cross/trial-rengas on kulunut ja se tulee vaihtaa. Nämä merkit ilmenevät, kun kumi on vanhaa tai kun sitä on säilytetty pitkään huonoissa olosuhteissa. Halkeamat kulutuspinnassa ilmestyvät yleensä nastojen juureen. Mutta ne leviävät vähitellen renkaan sivuihin. Mitä tulee värin haalistumiseen, se ilmenee renkaan mustan värin haalistumisena, joka muuttuu harmaaksi.

Kaikki renkaat, joissa on näitä merkkejä, voivat puhjeta, jos jatkat niiden intensiivistä käyttöä.

Lisäksi, kun huomaat, että renkaiden kuluminen on epätasaista, eli toiset osat ovat enemmän kuluneita kuin toiset, sinun tulee välittömästi harkita renkaiden vaihtamista. Kyse on turvallisuudestasi! On suositeltavaa vaihtaa sekä eturengas että takarengas yhdessä saadaksesi parhaan ajokokemuksen.

Useiden rengasrikkojen jälkeen

Koska moto-crossia ja trialia harrastetaan suurimman osan ajasta epätasaisilla maastoilla tai esteiden täyttämillä alueilla, rengasrikot ovat yleisiä. Usein, kun rengasrikko on vähäinen hyvässä renkaassa, on mahdollista paikata reikä ja käyttää sitä vielä jonkin aikaa. Kuitenkin, useiden rengasrikkojen ja siten monien korjausten jälkeen, paras ratkaisu epämiellyttävien yllätysten välttämiseksi on yksinkertaisesti vaihtaa renkaat. Tämä pätee myös, jos sinulla on moto-cross-renkaat, jotka toimivat sisärenkaan kanssa.

Joissakin tapauksissa rengas voi jopa vaatia vaihtamista yhden rengasrikon jälkeen (kun reikä on esimerkiksi liian suuri).

Mitkä ovat tärkeät kriteerit hyvien moto-cross/trial-renkaiden valinnassa?

Hyvien moto-cross/trial-renkaiden valinta on ratkaisevaa hyvien suoritusten saavuttamiseksi radalla ja turvallisuutesi kannalta.

Renkaiden mitat

On tärkeää, että uudet renkaat, jotka valitset moottoripyörääsi, noudattavat valmistajan suosittelemia mittoja. Liian suurten tai pienten renkaiden käyttöä ei suositella, koska sillä voi olla haitallisia vaikutuksia moottoripyörien ajettavuuteen. Välttääksesi ongelmia, valitse yksinkertaisesti renkaat, jotka ovat samankokoiset kuin alkuperäiset renkaasi (jos vaihdat renkaita ensimmäistä kertaa).

Löydät nämä tiedot vanhojen renkaidesi sivuilta. Ne esitetään yleensä seuraavasti: 140/80-18 70 M. Nämä eri arvot edustavat vastaavasti:

 • Renkaan leveys millimetreinä;
 • Suhteellinen korkeus renkaan sivun ja sen leveyden välillä;
 • Renkaan halkaisija tuumina;
 • Kuormitusindeksi seuraa nopeusindeksiä (tässä 70 M).

Jos käytännön syistä päätät ostaa renkaat, joiden mitat eroavat alkuperäisten renkaiden mitoista, varmista kuitenkin, että et poikkea niistä liikaa. Selvitä asia huolellisesti etukäteen tietääksesi, missä määrin mittojen muuttaminen on mahdollista.

Maasto, jossa ajat usein

Jotta voit nauttia täysin jokaisesta tulevasta moottoripyöräretkestäsi, uusien renkaidesi on ehdottomasti sovelluttava maastoon, jossa ajat useimmiten. Jos käytät renkaita, jotka eivät sovellu suosikkimaastoosi, ne kuluvat nopeasti ja sinun on vaihdettava ne hyvin usein.

Niinpä, jos ajat paljon kuivalla maastolla, sinun tulee valita kovat kumit voidaksesi ajaa ilman vaikeuksia. Sen sijaan, jos ajat useimmiten märillä teillä, sinun tulee valita pehmeät kumit. Nämä mahdollistavat hyvän pidon ja moottoripyöräsi hallinnan.

On myös olemassa sekoitusrenkaita, jotka eivät ole liian pehmeitä eivätkä liian kovia, ja jotka soveltuvat erittäin hyvin kaikenlaisille maastoille. Voit käyttää niitä, riippumatta taitotasostasi.

Lopuksi, on olemassa myös moto-cross-renkaita, jotka on erityisesti suunniteltu toimimaan hyvin mudassa. Jos ajat usein mutaisilla radoilla, silloin sinun tulee valita nämä renkaat. Ne tunnistaa MS-merkinnästä (tai M+S), joka on niiden sivussa.

Jos olet epävarma, älä epäröi kysyä neuvoa kokeneilta moottoripyöräilijöiltä ja racing-harrastajilta. Voit myös ottaa meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.

Hyväksyntä

Moto-cross ja trial ovat off-road-lajeja, joita ei harrasteta liikenteessä olevilla teillä. Kuitenkin, jos jostain syystä haluat ajaa kaksipyöräiselläsi näillä teillä, sinun tulee valita FIM-hyväksytyt varusteet. Tämän merkinnän löytää usein enduro-renkaan sivusta.

Jos FIM-hyväksyntää ei ole, voit valita renkaat, joissa on DOT-numero. Ne ovat myös sallittuja liikenteessä olevilla teillä.

Miten asentaa moto-cross/trial-renkaat?

Ei ole mitään syytä huoleen tämän tyyppisten suurten merkkien renkaiden asennuksesta, jotka on ostettu 1001renkaat.com:sta. Myynnin lisäksi tarjoamme sinulle apua, meillä on käytössäsi kumppaniverkostomme ammattilaisia. Yli 350 korjaamoa on palveluksessasi koko Suomen alueella. Sinun tarvitsee vain valita lähin ammattilainen, joka ottaa vastaan tilauksesi, asentaa renkaat oikealla ilmanpaineella ja tasapainottaa ne. Tämä palvelu tarjotaan sinulle parhaaseen hintaan.

Mitä pitää muistaa? Moto-crossiin tai trialiin sopivien renkaiden valitsemiseksi on tärkeää, että otat huomioon tietyt seikat, kuten alkuperäisten renkaiden mitat ja maaston, jossa usein ajat. Hyväksynnän tarkistaminen on myös tärkeää, jos haluat ajaa satunnaisesti liikenteessä olevilla teillä. 1001renkaat.com:ssa voit valita valmistajan tunnustetuista luetteloista, kuten Pirelli. Pirelli Scorpion Rally STR ja Pirelli Scorpion MX Extra X ovat täydellisiä esimerkkejä. Voit myös tilata tarpeidesi mukaan Dunlop-renkaan (kuten Dunlop Geomax MX51 Medium Terrain), Michelin-renkaan tai Maxxis-renkaan.

LiveChat
Whatsapp Messenger