Hae mittojen perusteella

Opas puhjenneen renkaan paikkaamiseen

Vahingoittunut rengas voidaan korjata tietyin varauksin:

  • Renkaan sisärakenteen pitää olla vahingoittumaton. Tyhjällä renkaalla ajaminen tai ajoneuvon säilyttäminen tyhjentyneillä renkailla saattaa vahingoittaa runkoa.
  • Vahingot ovat kulutuspinnalla. Renkaan sivun on oltava vahingoittumaton.
  • Vieraan esineen aiheuttaman reiän halkaisijan pitää olla alle 6 mm. Tämä sulkee pois osumat rotvalliin, repeämät ja viillot.

Voiko runflat-renkaan korjata? Kyllä, sillä ehdolla, että renkaalla ei ole ajettu tyhjänä! Tämän vuoksi runflat-renkaita ei usein pystytä korjaamaan.

Paikkaus ulkopuolelta

Rengas paikataan ulkopuolelta paikkauspaloilla. Se on helppoa, halpaa ja paikkaaminen vie vai pari minuuttia. Valmistajat eivät kuitenkaan suosittele paikkojen käyttämistä, sillä renkaan sisärakenne ei tule tutkituksi. Paikkaus jää summittaiseksi.

Käyttöohjeet:

  1. Paikallista vieraan esineen aiheuttama reikä ja käytä T-mallista työkalua reiän valmistelemiseen ja putsaamiseen.
  2. Laita paikka noin puoleenväliinsä siihen tarkoitettuun työkaluun. Levitä paikalle liimaa, jos siinä ei ole liima jo valmiiksi levitettynä.
  3. Työnnä paikka työkalun avulla reikään ja jätä vain pari senttimetriä reiän ulkopuolelle.
  4. Vedä varovasti työkalu pois. Kierrä samalla paikkaa renkaan sisälle.
  5. Leikkaa paikasta ylimääräinen osa pois.
  6. Renkaasi on korjattu! Täytä renkaasi uudelleen ja tarkista, ettei rengaspaine laske yli 0,1 baria kuukaudessa, kuten priimakuntoisella renkaalla.

Paikkaus sisäpuolelta

Sienipaikaksi kutsutulla paikalla korjaaminen on luotettavin, mutta myös kallein tapa korjata rengas ja se vaatii ammattilaisvälineitä. Rengas on otettava vanteilta ja sen jälkeen suoritettava useita toimenpiteitä: puhdistus, karhennus, poraus, sienen vulkanisointi ja ylimääräisen osan leikkaaminen.

Valmistajat suosittelevat tätä ratkaisua.


Nämä ovat kaksi yleisintä tapaa paikata rengas.


LiveChat
Whatsapp Messenger