Hae mittojen perusteella

Miten varastoida käyttämättömät renkaat?

Ostitko vihdoin uudet talvirenkaat? Valmis kohtaamaan talven ja jäiset tiet?

Mutta mihin säilöä renkaat talven ajaksi? On helpompaa tietää mihin niitä ei kannata laittaa - lastenhuoneeseen (puhkeamisvaara), keittiöön (korkeat lämpötilat) tai kylpyhuoneeseen (kosteus) - kuin tietää mikä on varastoimiseen sopiva paikka.

Tässä tiivistettynä ihanteelliset säilytysolosuhteet.

Renkaita ei ole tehty pitkää säilytystä varten. Yleensä ottaen usean kuukauden säilytys huonoissa olosuhteissa vaikuttaa negatiivisesti renkaaseen.

Pelkkien rengaskumien säilytys

Rengaskumit on säilytettävä suojassa päivänvalolta (otsoni aiheuttaa korroosiota kumissa) ja matalassa lämpötilassa. Tilassa on oltava hyvä ilmanvaihto, mutta ei ilmavirtaa.

Kellari tai paja ovat parempia vaihtoehtoja kuin ullakko tai autotalli, koska jälkimmäisissä lämpötila vaihtelee enemmän.

Renkaat on säilytettävä pystyasennossa, jotta ne eivät muuta muotoaan ja jotta niiden asentaminen on helpompaa. Niitä ei saa pinota tai ripustaa kyljellään.


Renkaat voi myös pakata jokaisen erikseen jätesäkkiin kunhan tekee siitä mahdollisimman ilmatiiviin, jotta rengas säästyy pölyltä ja kosteudelta.

Renkaat, joissa on sisärengas, pitää tyhjätä puoliksi säilytystä varten.

Tarkistathan renkaan sisäosan tarkkaan ennen asentamista, sillä kosteus voi vaikuttaa renkaan metallikerroksiin ja jäänteet voivat tukkia ilmaventtiillin.

Rengaskumeja on pyöritettävä säännöllisesti, jotta rengas ei litisty liikaa yhdestä kohdasta.

Vanteille asennettujen renkaiden säilytys

Vanteille asennettujen renkaiden säilytys on paljon suositeltavampaa kuin edellinen vaihtoehto. Se kuitenkin edellyttää, että vanteita on kahdet. Tällöin on tärkeää säilyttää renkaat kyljellään eikä pystyasennossa. Toisin kuin ilman vanteita olevat kumit, vanteilla olevat renkaat voidaan ripustaa roikkumaan.


Hyödyt: säilytys ei vaikuta renkaan muotoon.

Kannattaa kuitenkin kääntää rengasta säännöllisesti litistymisen välttämiseksi.

Onko litistynyt rengas käyttökelvoton?

Huolimattomasta säilytyksestä johtuva litistyminen katoaa yleensä renkaan lämmettyä. Kuitenkin litistyminen, joka aiheutuu renkaan pitkästä säilytyksestä ilman kääntämistä (yli 6kk) saattaa aiheuttaa pysyviä vahinkoja.

Jotkut renkaat ovat herkempiä kuin toiset:

  • Korkean suorituskyvyn renkaat, joissa on korkea nopeusluokka, ovat herkempiä litistymään johtuen niiden sisältämän nylonin elastisista ominaisuuksista.
  • Kapean profiilin renkaat litistyvät myös herkemmin.
  • Jos rengas on asennettu vanteelle, se pitää täyttää suositeltuun ilmanpaineeseen, jolloin se kestää litistymistä paremmin.

Näiden renkaiden osalta on erityisen tärkeää merkata renkaat (vasen etu, oikea etu jne.), jotta renkaiden paikka vaihtuu turvallisuusohjeiden mukaisesti.

Ajoneuvoon asennettujen renkaiden säilytys

Jotta renkaat eivät mene nopeasti pilalle, on tärkeää keventää ajoneuvon painoa renkailta nostamalla auto tunkeille tai muille tuille. Jos tämä on mahdotonta, rengaspainetta voidaan nostaa 25 % ja ajoneuvoa siirtää kolmen kuukauden välein.

Paikallaan seisovia autoja on ehdottomasti siirrettävä kolmen kuukauden välein renkaiden litistymisen välttämiseksi.


LiveChat
Whatsapp Messenger