Hae mittojen perusteella

Renkaiden pidon optimoiminen

Renkaan pito on erittäin tärkeää turvallisuuden kannalta. Se voi vaihdella renkaan mukaan asteikolla 1-10 riippuen alustasta, renkaan pintakuvioinnista ja ennen kaikkea sääolosuhteista. .

On siis erilaisia tapauksia:

Kuiva alusta

Kuivalla kelillä on ihanteellista ajaa F1-autojen tapaan sileillä renkailla. Näitä renkaita kutsutaan slickeiksi. Mitä leveämmät renkaat ovat, sitä enemmän niillä on kontaktipintaa tiehen ja sitä parempi on pito.

Tätä rengastyyppiä käytetään ainoastaan kilparadoilla. Tämän tyyppisen renkaan käyttö tieliikenteessä on kielletty. On kuitenkin olemassa semi-slickejä , joissa on joitakin kuviouria, joten renkailla voi ajaa laillisesti tieliikenteessä.

1001 Renkaat on useita semi-slickejä varastossa:

Plussaa: Pito on moninkertainen, auto on kuin liimattu tiehen.
Miinusta: Ajoneuvon runko voi kärsiä, jos se ei ole tarpeeksi jäykkä.

Ole siis tarkkana ja valitse autoosi rakenteeltaan ja leveydeltään sopivat renkaat.

rengas kuivalla tiellä

Märkä alusta

Märällä kelillä tärkeintä ei ole renkaan pito vaan sen kyky kerätä ja siirtää vettä vesiliirron välttämiseksi. Renkaan pintakuvioinnit ovat tärkeässä roolissa. V-mallinen pintakuviointi on ehdottomasti tehokkain.

Plussaa: Siirtää loistavasti vettä.
Miinusta: Vähemmän pitoa, koska renkaan kulutuspinta vähenee kuviourien vuoksi.

rengas märällä tiellä

Luminen alusta

Luminen tai jäinen tie aiheuttaa monia kolareita talvisin. Tietyissä olosuhteissa voi olla välttämätöntä käyttää lumiketjuja tai nastarenkaita. Kun lämpötila laskee alle 10°C, kesärenkaat eivät enää ole turvalliset. On siis suositeltavaa varustautua tällöin talvirenkailla. Suomessa talvirenkaat ovat pakolliset joulukuun alusta helmikuun loppuun.

Talvirenkaissa käytetään pintakuvioinnin lamelleja pidon optimoimiseksi tien pinnalla.

Plussaa: Talvirenkaiden lamelloitu pintakuviointi antaa hyvän pidon talviolosuhteissa. Renkailla ei tarvitse pelätä lumisilla teillä ajamista.
Miinusta: Talvirenkailla on huonompi pito kuivalla tiellä. Ne myös kuluvat nopeammin jos niitä käytetään ympäri vuoden.

rengas lumisella tiellä

LiveChat
Whatsapp Messenger