Hae mittojen perusteella

Rengaspaine ja kantavuus

Rengaspaine on olennaisessa roolissa, kun haluat optimoida ajoneuvosi suorituskyvyn ja taata renkaillesi paremman kulutuksenkeston ja pidemmän käyttöiän. Ensinnäkin on olennaista tietää, että renkaiden täytöllä on suora vaikutus niiden kantavuuteen. Toisin sanoen mitä korkeampi ilmanpaine renkaassa on, sitä suurempi on myös sen kantavuus. Ja päinvastoin, mitä alempi rengaspaine, sitä heikompi kantavuus.

Oikea rengaspaine: turvallisuustakuu

Oikein täytetty rengas myös vakauttaa renkaan rakenteen ja jakaa kuorman tasaisesti renkaalle, mikä optimoi sen suorituskyvyn ja lisää turvallisuuttasi.

Valmistajan suositteleman rengaspaineen noudattaminen on ratkaisevaa muistakin näkökulmista. Oikein täytetty rengas parantaa merkittävästi renkaan kulutuksenkestoa, vähentää vierintävastusta (oikein täytetty rengas säästää polttoainetta) ja pidentää sen käyttöikää.

Rengaspaineet: suora vaikutus ajoneuvon suorituskykyyn

Jotkut autolehdet ovat osoittaneet renkaiden täytön merkityksen ajoneuvon yleiseen suorituskykyyn. Testit todistavat, että alitäytetyllä renkaalla on suora vaikutus ajoneuvon reagointiaikoihin ja ajokäyttäytymisen tarkkuuteen.

Yhdessä testeistä Goodyear Eagle GT-HR High Performance All-Season renkaat (tunnetut kestävyydestään) asennettiin kahteen BMW 320D autoon vuosimallia 2008. Toisen auton renkaissa oli valmistajan suosittelema ilmanpaine, 2,1 baria edessä ja 2,6 baria takana. Toisen auton renkaissa oli 30% alhaisempi ilmanpaine (1,6 baria edessä ja 2,0 baria takana).

Vertaileva testi osoitti, että alitäytettyjen renkaiden reagointiaika oli pidempi ja niitä oli vaikeampi ohjata kuin oikein täytettyjä renkaita. Lisäksi autoilijat, jotka ovat testanneet alitäytettyjä renkaita, ovat kertoneet myös epämiellyttävistä vedon vaihteluista ajon aikana. Samalla todettiin myös vedon heikentyneen 7%.

Mistä valmistajan rengaspainesuositukset löytyvät?

Valmistajan suosittelema ihanteellinen ilmanpaine löytyy ajoneuvon ohjekirjasta tai kuskin oven sisäpuolelta:


LiveChat
Whatsapp Messenger