Hae mittojen perusteella

Autonrenkaan vaihto

Vaihdatpa renkaasi sittenpuhkeamisen takia tai kun on aika vaihtaa talvirenkaat, on hyödyllistä tietää miten rengas vaihdetaan ongelmien ja ajanhukan välttämiseksi tien päällä, koska siellä on aina oltava varuillaan.

Jos rengas on vaihdettava tien päällä, muistathan pukea heijastinliivin, laittaa hätävilkut päälle sekä asettaa varoituskolmion riittävän etäälle pysähtymispaikasta.

Vaihda renkaat ohjeiden mukaan:

 1. Sijoita auto tasaiselle alustalle. Rengasta ei saa vaihtaa mäessä, sillä auto voi lähteä liikkeelle ilman kuskia.
 2. Vältä myös pehmeää alustaa kuten multaa. Auton painon alla tunkki uppoaa maahan. Jos vaihtoehtoja ei ole, voit korjata ongelman asettamalla riittävän ison ja tukevan lankun jakamaan auton painoa.
 3. Laita käsijarru ja vaihde päälle (tai käytä automaattivaihteistossa parkkiasentoa).
 4. Poista pölykapseli, jos sellainen on.
 5. Avaa kevyesti vaihtamasi renkaan pultit ennen kuin nostat auton. Pulttien avaamiseksi niitä on käännettävä vastapäivään. Pultteja ei saa poistaa, niitä on vain löysättävä.
 6. Pulttien löysäämiseksi käytä vararenkaan kanssa tavaratilasta löytyvästä ristikkoavainta tai rengasavainta.
 7. Aseta tunkki sille "tunkkipisteelle", joka on lähimpänä vaihdettavaa rengasta. Katso tarkkaan, että tunkki on suorassa eikä kallellaan mihinkään suuntaan.
 8. Nosta autoa kunnes rengas ei enää osu maahan. Jos vaihdat rikkinäistä rengasta huomioi, että tilalle laitettava rengas on suurempi, koska se on täynnä, joten nosta autoa muutama senttimetri enemmän.
 9. Irrota pultit kokonaan. On mahdollista, että ruosteen takia rengas ei meinaa irrota akselista. Siinä tapauksessa kopauta rengasta vanteen irrottamiseksi.
 10. Aseta rengas ajoneuvon alle tukemaan sitä siltä varalta, että tunkki antaa periksi. Jos auto tippuu, tulee paljon halvemmaksi korjata tai vaihtaa rikkoontunut vanne kuin korjata hajonnut akselisto.
 11. Aseta vararengas akselistolle. Kun se on vakaa, kierrä pultit kevyesti käsin kiinni, kunnes ne eivät enää kiristy. Tarkista, että pultit ovat puhtaat ja ettei kierteisiin mene tomua tai pikkukiviä.
 12. Kierrä pultit kiinni rengasavaimella tai ristikkoavaimella noudattaen oikeaa järjestystä vanteen pultteja kiristettäessä. älä kiristä pultteja liikaa, muuten auto saattaa joutua epätasapainoon.
 13. Laske auto varovasti tunkin avulla. Kun se on maassa, poista tunkki.
 14. Kiristä pultit uudelleen rengasavaimen tai ristikkoavaimen avulla. Ristikkoavaimen päällä ei tarvitse seistä pultteja kiristettäessä, käsin kiristäminen riittää. Jos kiristät liikaa, saatat vahingoittaa vannetta ja rengasnapaa. Lisäksi pulttien irrottaminen on vaikeaa, kun vaihdat rengasta uudelleen.
 15. Laita pölykapseli tarvittaessa takaisin paikoilleen.
 16. Laita hajonnut rengas tavaratilaan, samoin kuin tunkki ja ristikko- tai rengasavain.

LiveChat
Whatsapp Messenger