Hae mittojen perusteella

Miten vaihtaa moottoripyörän tai mönkijän rengas itse?

Jos haluat säästää jokusen euron, voi olla viisasta asentaa rengas itse, kunhan vain käytettävissä on tarvittavat välineet. Toimenpide voidaan tehdä moottoripyörälle tai mönkijälle, mutta sitä ei suositella autonrenkaille, koska saatat vahingoittaa rengasta tai vannetta.

Tarvittavat välineet

Renkaan asentamisessa on tärkeää olla oikeat työkalut:

  • venttiilityökalu: venttiilineula on pieni metallinen osa venttiilin sisällä.
  • palteenirrotin: sen avulla irrotetaan kumi vanteelta.
  • 3 vannesuojusta
  • 3 renkaanasennuskonetta
  • asennusrasvaa ja saippuaa
  • tasapainotin

Renkaan irrottaminen

Ensimmäiseksi on tyhjättävä rengas nopeasti. Se onnistuu poistamalla venttiili venttiilityökalun avulla.

Seuraavaksi voit asettaa renkaan palteenirrottimelle irrottaaksesi renkaan vanteen molemmpin puolin. Jos sinulla ei ole palteenirrotinta, voit tehdä tämän riittävän isoilla lukkopihdeillä tai hydraulipumpulla.

Kun rengaskumit on irrotettu, rasvaa kumin reunat asennusrasvalla tai saippualla helpottaaksesi kumin poistamiseksi vanteelta.

Renkaan irrottamisessa käytä 3 renkaanasennuskonetta ja suojaa vanteet 3 vannesuojuksella. Laita suojus vanteelle ja käytä vipua kumin irrottamiseksi. Toista toimenpide niin monta kertaa kuin tarvitaan renkaan ensimmäisen reunan irrottamiseksi.

Toista sama toimenpide toiselle reunalle, mutta vanteen sisäpuolen kautta.

Renkaan asentaminen

Liukasta jälleen vanne sekä asennettava rengas. Renkaan ensimmäinen sivu menee vanteelle helposti, ensimmäinen 3/4 vääntämällä ja loput 1/4 renkaanasennuskoneella.

Käytä useita renkaanasennuskoneita saadaksesi toisen sivun vanteelle, painaen rengas polvella tai toisen ihmisen avulla.

Kun reunat ovat vanteella, asenna venttiili takaisin venttiilityökalun avulla.

Viimeisessä vaiheessa asenna rengas kokonaan vanteelle täyttäen sitä voimakkaasti, kunnes kuulet kaksi loksahdusta. Loksahdus tarkoittaa, että rengas on kiinnittynyt oikein vanteelle.

Täytä rengas sen jälkeen oikeaan ilmanpaineeseen ja tasapainota tarvittaessa.


LiveChat
Whatsapp Messenger