Hae mittojen perusteella

Miten vaihtaa renkaat onnistuneesti

Ajoneuvoissa on suositeltavaa käyttää 4 samanlaista tai samankaltaista rengasta. Jos kahden rengassarjasi välillä on liikaa eroa, on mahdollista, että ne eivät reagoi yhtä nopeasti, mikä voi aiheuttaa vaikeuksia ajoneuvon hallinnassa.


Yhden renkaan vaihto

Tiesäädökset määrävät, että pääurien urasyvyyden ero kahden samaan akselistoon asennetun renkaan välillä ei saa ylittää 5 millimetriä.

Jos sinun tarvitsee vaihtaa vain yksi rengas, se on ehdottomasti korvattava kaikin puolin samanlaisella renkaalla. Uuden renkaan pitää olla täysin samanlainen: merkki, profiili, kantavuusindeksi, nopeusluokka ja halkaisija.


Kahden renkaan vaihto

Kun renkaasi ovat kuluneet, on tärkeää vaihtaa ne uusiin. Hyvässä kunnossa olevat renkaat takaavat turvallisen ajon. On tärkeää valita käytettyjen renkaiden tilalle samanlaiset kuin alkuperäiset renkaat.

Jos olet vaihtamassa autosi renkaita, kannattaa asentaa vähemmän kuluneet renkaat taakse. Etupyöriä ohjataan ohjauspyörällä, joten voit toimia pidon kadotessa, kun taas takapyörät eivät yleensä ole ohjattavissa.

Renkaita vaihdettaessa on varmistettava ovatko renkaat kuluneet tasaisesti. Tasapainotukseen ja suuntaukseen liittyvät ongelmat voidaan huomata nopealla tarkistuksella.

Kun 1,6 mm mittainen kulumisvaroitin alkaa olla lopuillaan, on suositeltavaa vaihtaa renkaan mahdollisimman pian. Mitä pidemmälle kulumisvaroitin kuluu, sitä suurempi on vesiliirron riski.


4 renkaan vaihto

Kun kaikki 4 rengasta ovat kuluneet, voit vaihtaa samankokoiset renkaat tilalle. Jos renkaiden profiili miellyttää, voit jatkaa saman valmistajan renkailla. Jos näin ei ole, voit valita renkaasi netistä monien edullisten renkaiden joukosta.


Entä hinta/laatu-suhde?

Renkaita ostettaessa on tärkeää ottaa huomioon niiden pikäikäisyys. Joskus halutaan ostohetkellä säästää valitsemalla halpa rengas, mutta se saattaa kestää vähemmän aikaa ja olla laadultaan huonompi, jolloin se pitää myös vaihtaa useammin.

Renkaita vaihdettaessa kannatta ottaa huomioon monia kriteereitä:

  • Rengasmelu
  • Pito
  • Kumin laatu
  • jne...

Tärkeintä on löytää juuri sinulle sopiva kompromissi.


LiveChat
Whatsapp Messenger