Alumiinivanteen vaihtaminen

Allaolevassa kuvassa esitetään vanteen tekniset ominaisuudet:

Kuva

1. Vanteen leveys tuumina.
2. Vanteen halkaisija tuumina.
3. Pulttikehän halkaisija: vastakkaisten pulttireikien etäisyys millimetreinä.
4. ET: etäisyys vanteen keskireiän ja sen kiinnityspinnan välillä.
5. Keskireikä: vanteen keskireiän halkaisija, johon napa asettu.

Jos tiedät alkuperäisten vanteidesi pulttikehän halkaisijan, keskireiän, pulttireikien määrän sekä ET:n, voit käyttää hakua koon mukaan

Eikä hätää, vaikka et tietäisi näitä tietoja, sillä tietokantaamme on kirjattu kaikki nämä ominaisuudet ajoneuvon mukaan. Voit valita ajoneuvosi täällä. Sivusto hakeen sinulle kaikki vanteet - sekä eteen että taakse -, jotka vastaavat ominaisuuksiltaan valmistajan vaatimuksia.

Kun haku on valmis, näet ajoneuvoosi hyväksyttyjen vanteiden tarkan koon. Sen jälkeen voit vapaasi hakea vanteita koon mukaan allaolevia ehtoja noudattaen

Noudatettavat säännöt

Voit valita ajoneuvoosi erikokoisen vanteen kuin alkuperäinen vanne. Siihen liittyy kuitenkin tiettyjä ehtoja:

  • Sama pulttijako: vanteesi on kiinnitetty pulteilla. Näin ollen pulttireikien paikan vanteella on oltava ehdottomasti sama kuin akselistolla. Pulttijako määräytyy pulttireikien määrä ja kahden vastakkaisen reiän etäisyyden (pulttikehän halkaisijan) mukaan.
  • Sama tai isompi keskireikä: keskireikä kiinnittyy akseliston napaan, joten reiän täytyy olla halkaisijaltaan saman kokoinen tai isompi kuin napa, muuten vannetta ei voida asentaa. Joskus, kun keskireikä on isompi kuin valmistajan suosittelema, ajon aikan saattaa esiintyä epämiellyttävää tärinää. Tämän välttämiseksi toimitamme vanteita, joissa on soviterengas, joka "täyttää" navan ja keskireiän väliin jäävän tilan.
  • Vastaava ET: ET on tärkeä, koska se määrittää vanteen sijainnin suhteessa akselistoon. Liian suuri ET saattaa aiheuttaa sen, että vanne osuu akseliston sisäosaan ja jarruihin. Liian pienen ET:n seurauksena taas vanne tulee ulospäin ja saattaa osua auton runkoon. Ihanteellinen ET riippuu ajoneuvosta.

LiveChat
Whatsapp Messenger