Hae mittojen perusteella

Osta runflat-renkaat verkosta

Runflat-renkailla voit ajaa levollisin mielin: runflat-tekniikan ansiosta voit rengasrikon sattuessa ajaa 80 km:n matkan nopeudella 80 km/h. Tällaiset renkaat voidaan asentaa vain runflat-yhteensopiviin ajoneuvoihin. Runflat-merkinnät vaihtelevat valmistajan mukaan: esim. ZP (Michelin), RFT ja EXT (Bridgestone), HRS (Hankook), DSST (Dunlop) ja SSR (Continental) Sivustollamme voit hakea runflat-renkaita valitsemalla RUNFLAT-hakuruudun. Tässä rengastyypissä on perinteiseen renkaaseen verrattuna vahvistetut kyljet, minkä ansiosta ajoneuvoa voidaan ohjata ja ajaa siitä huolimatta, että rengaspaine on kadonnut kokonaan tai osittain.

Kaikilla toimialoilla on viime vuosina tehty poikkeuksellisia innovaatioita. Autoteollisuus ei ole jää tämän kehityksen ulkopuolelle. Renkaanpaikkausaineiden jälkeen suuntaus on nyt puhkeamisen kestävissä renkaissa. Nykyään on olemassa runflat-renkaita, joilla voi ajaa useita kilometrejä, vaikka ne puhkeaisivat. Mutta eikö kyseessä ole vain kaupallinen peruste? Kuinka tunnistaa nämä renkaat? Mitkä ovat tärkeät perusteet tämän tyyppisen renkaan onnistuneelle valinnalle? 1001renkaat.com kertoo sinulle kaikista näistä renkaista, jotka voivat radikaalisti muuttaa ajotapojasi.

Runflat-rengas kestää puhkeamisen

Löydät ne eri nimillä: runflat-renkaat (tai run-flatt tai runflat), tyhjänä ajettavat renkaat, MOE-rengas, kantava sivuseinärengas, jne. Niiden avulla voit ajaa autolla renkaan puhkeamisesta huolimatta, sillä ne on varustettu tukirenkaalla ja vahvistetut sivuseinät tukevat ajoneuvon painoa ilman ilmanpainetta. Vanteen reunaan kiinnittynyt renkaan varvas ei irtoa, vaikka kumi puhkeaa.

Vastoin yleisiä väärinkäsityksiä, runflat-renkaat eivät ole puhkeamattomia.

Runflat-renkaan edut

Tärkein niistä syistä, joiden ansiosta autoilijat valitsevat vahvistetuilla sivupinnoilla varustetut renkaat, on parempi turvallisuus ajon aikana. Todellakin, kun tämäntyyppiset renkaat asennetaan ajoneuvoosi, hallitset ajoneuvoasi täydellisesti, jopa olosuhteissa, kun painetta menetetään nopeasti. Runflat-renkaalla voit ajaa enintään 80 km/h jopa 80 kilometrin matkan. Tämä on enemmän kuin tarpeeksi löytääksesi autokorjaamon, joka voi auttaa sinua. Aina on parempi pystyä palaamaan autokorjaamoon kuin joutua vaihtamaan rengas yksin syrjäisen tien reunassa.

Runflat-renkaan toinen etu on se, että sinulla ei tarvitse olla vararengasta tai renkaanpaikkausainetta.

Tämän tyyppisten renkaiden heikkoudet

Ensimmäinen asia, jota kritisoidaan runflat-renkaiden suhteen, on niiden ostohinta, joka on yleensä 20-25 % korkeampi kuin perinteisten mallien. Asennus on myös kalliimpaa, eikä kaikkia autotallia ole varustettu asentaakseen sitä ajoneuvoihin.

Toinen asia, jota voimme valittaa, on se, että runflat-renkaita ei voida korjata. Kun ne puhkeavat, on erittäin suositeltavaa olla käyttämättä niitä uudelleen. Joten sinun on ostettavat uudet. Seuraa lisätietoja oppaasta, jos haluat lisätietoja puhjenneista renkaista.

Lopuksi, runflat-rengas on erittäin jäykän sivuseinämänsä vuoksi vähemmän mukava kuin tavanomainen rengas, se tuottaa hieman enemmän melua ja lujuutta tiellä.

Miten tunnistaa runflat-renkaat?

Ne tunnistetaan helposti merkinnöistä "Run Flat", "RFT" (mikä tarkoittaa Run Flat Type) ja R/F, jonka valtaosa valmistajista merkitsee renkaidensa sivuun.

Jotkut valmistajat haluavat käyttää omanlaistaan merkintää runflat-renkaissa. Tästä syystä nimiä on erilaisia. Tässä on vain muutama niistä:

  • Run On Flat, jota käyttävät Dunlop ja Goodyear,
  • Michelin ZP (Zero Pressure),
  • Continental SSR tai Self Supporting Runflat eli paineettomana ajettava rengas,
  • Goodyearin EMT tai Extended Mobility Tire,
  • Mercedesin MOE tai Mercedes RunOnFlat Extended,
  • DSST (Dunlop Self-supporting Technology)...

Jos löydät renkaan sivuseinältä esimerkiksi merkinnän, kuten SST (Self Supporting Tyre), Euforia (Pirelli), EXT, MOE (Mercedes), tiedä, että se on todellakin ranflat-rengasmalli.

Kuinka valinta runflat-rengas onnistuneesti?

Tavanomaista rengasta ei valita sattumanvaraisesti. Ja on oltava vieläkin varovaisempi tarkastellessamme mallia, jolla on tietty tekniikka. Mitat, kuorma- ja nopeusluokat sekä ajotavat voivat auttaa sinua.

Valmistajan suosittelemat mitat

Jokaisella mallilla on yksilölliset ominaisuudet sivuillaan. Näitä ovat korkeus, leveys ja halkaisija. Valitsemasi mallin teknisten eritelmien on ehdottomasti oltava samat kuin alkuperäisillä renkailla.

Tiedätkö mistä nämä tiedot löytyvät? Katso nykyisten renkaidesi merkinnät. Löydät kirjainsarjan seuraavassa muodossa: 205/55R16 91V. Tässä esimerkissä 205 edustaa leveyttä millimetreinä, 55 sivuseinämän korkeutta ilmaistuna prosentteina leveydestä ja 16 vanteen halkaisija tuumina.

Renkaan sietämät enimmäispaino ja -nopeus

Kuormitus- ja nopeusluokat antavat tietoja kuormasta ja suurimmasta nopeudesta, jonka rengas kestää.

Ota huomioon nämä kaksi asetusta oman turvallisuutesi vuoksi. Itse asiassa, jos valitset runflat-rengasmallin, jolla on liian alhainen kuorma- tai nopeusluokka, se lisää kumin puhkeamisen ja onnettomuuden riskiä (heikentyneen ajomukavuuden vuoksi). Lisäksi riskinä on sakko, jos et varusta ajoneuvoasi renkaalla, jolla on asianmukainen kuormitus- ja nopeusluokka.

Alkuperäisen mallin puolella on myös tietoja näistä luokista. Edelliseen esimerkkiimme nähden niitä edustaa vastaavasti luku 91 (ts. 615 kg) ja kirjain V (ts. 240 km/h).

Valitse renkaat, jotka tarjoavat hyvän pidon.

Renkaat reagoivat eri tavalla riippuen siitä, ajetaanko kuivalla, märällä, lumisella, liukkaalla tai jäisellä maalla. Kuivilla teillä kesä- tai ympärivuotiset renkaat ovat sopivimmat.

Lämpötilojen laskiessa perinteisen renkaan tarjoama pito muuttuu usein riittämättömäksi. Onneksi on olemassa runflat-renkaita, jotka on erityisesti suunniteltu mukautumaan märkiin ja lumisiin olosuhteisiin. Nämä ovat itseasiassa talvirenkaita, jotka on helposti tunnistettavissa kahdella merkinnällä M+S (Muta ja Lumi) ja 3PMSF (lumihiutale, jota ympäröi 3 vuorenhuippua). Niissä on erityinen pintakuvio, jonka avulla ne voivat poistaaa vettä nopeasti ja sopeutua täydellisesti talviseen maaperään. Erityisten lamelliensa ansiosta ne liikkuvat luistamatta jäisellä asfalttilla ja lumella.

Runflat-renkaiden valikoimamme

Markkinoilla on runsaasti runflat-renkaita. Työn helpottamiseksi Ventralepneus.fr-sivuston rengasasiantuntijat ovat valinneet vertailumallit luettelomme. Löydät ehdotuksen tämän sivun yläosasta. Saadaksesi lisää tuloksia, täytä mittasi sivun yläosassa. Muista merkitä runflat-ruutu.

UKK

Tässä osassa runflat-renkaita koskevaa opasta olemme valinneet joitain autoilijoiden usein kysymiä kysymyksiä.

Kuinka tiedän, voidaanko ajoneuvooni asentaa runflat-renkaat?

Kaikkiin ajoneuvoihin ei voida asentaa vahvistetuilla sivupinnoilla vartustettuja renkaita. Vain nämä rengasmalleja varten suunnitellut ja toimitetut autot voivat käyttää sitä. Ne on varustettu TPMS- eli paineenvalvontajärjestelmällä. Siten paineen menetys voidaan havaita välittömästi.

Voinko korvata runflat-renkaani tavanomaisilla malleilla ja päinvastoin?

Kyllä, tämä on mahdollista. Ei pidä unohtaa renkaanpaikkausainetta.

Voinko asentaa kaksi perinteistä rengasta etuosaan ja kaksi runflat-rengasta taakse?

Näiden kahden rengastyypin yhdistäminen samaan kokoonpanoon on kielletty.

LiveChat
Whatsapp Messenger