Hae mittojen perusteella

Osta skootterirenkaat

1001renkaat.com tarjoaa erittäin laajan valikoiman skootterirenkaita. Seuraamme kilpailijoidemme hintoja ja säädämme hintamme järjestelmällisesti edullisimman hinnan mukaisiksi, jotta saat parhaat hinnat.

Maksuton toimitus ensimmäisestä sivustoltamme ostetusta skootterirenkaasta lähtien.

Mitkä ovat parhaat skootterirenkaat?

 • Michelin City Grip
 • Bridgestone Battlax scooter
 • Pirelli Diablo Scooter
 • Dunlop Scootsmart
 • Heidenau K66
 • Heidenau K66 M+S Snowtex
 • Bridgestone Hoop B02 Pro
 • Bridgestone Battlax TH01
 • Metzeler Feelfree

Haetuimmat mitat:

Skootterin renkaat kuluvat yleensä melko nopeasti. Siksi on tärkeää valita ne huolellisesti, jotta niitä voidaan käyttää pitkään. Mitkä ovat kriteerit parhaan skootterin renkaan valitsemiseksi? Kuinka huoltaa sitä? Tutustu alla oleviin 1001renkaat.com:n käytännön neuvoihin.

Miksi valita skootterin renkaat huolellisesti?

Toisin kuin muut kaksipyöräiset moottoripyörät, skootteri on tarkoitettu kaupunkiliikenteeseen. Kuljettajan mukavuus on siis se, mikä huolestuttaa valmistajia eniten. Tätä varten jokainen ajoneuvon osa, mukaan lukien pyörien muotoilu, on suunniteltu nerokkaasti. Tästä syystä skootterin renkaiden mitat ovat huomattavasti pienemmät kuin perinteisten moottoripyörien pyörien mitat. Kuitenkin, vaikka tämä ominaisuus mahdollistaa kuljettajan olla mukavampi tiellä, se voi nopeasti muuttua haitaksi, kun renkaat alkavat kulua. Lisäksi, jos skootterisi renkaat eivät ole hyvälaatuisia, sinulla on vaikeuksia ajaa sateisella säällä.

Siksi on tärkeää, että valitset skootterin renkaasi huolellisesti. Sinun tulee suosia laatua pikemminkin kuin renkaiden hintaa. Yksi parhaista tavoista saavuttaa tämä on valita tunnettujen merkkien renkaat: Michelin, Dunlop, Pirelli, Bridgestone, Metzeler… Valitsemalla näiden arvostettujen valmistajien renkaat, jotka ovat saatavilla 1001renkaat.com:ssa, voit olla varma, että saat korkealaatuisia osia, joita käytät pitkään.

Merkin lisäksi myös muita yhtä tärkeitä kriteereitä on otettava huomioon löytääksesi kaksipyöräiseen ajoneuvoosi sopivat renkaat.

Skootterin renkaat: ottaa huomioon mitat tehdäksesi oikean valinnan

Ennen kuin valitset minkä tahansa renkaan, sinun on ensin tiedettävä mitat, jotka vastaavat skootteriasi. Jos et tarkista mittoja alkuperäisestä renkaasta, voit löytää ne skootterin käyttöoppaasta.

On huomattava, että skootterin kahdella vanteella ei ole samaa halkaisijaa, joten myös renkaiden mitat eivät ole samat. Jos otamme esimerkiksi Honda Forzan (yksi Ranskassa eniten myydyistä skoottereista), renkaiden mitat ovat 120/70-15 edessä ja 140/70-14 takapyörässä.

Jokaisen viitteen ensimmäinen numero osoittaa valmistajan suositteleman leveyden. Näin ollen Forzan tapauksessa suositeltu leveys on 120 mm edessä ja 140 mm takana. On kuitenkin mahdollista käyttää leveämpiä renkaita, kunhan ne eivät hankaa ajoneuvosi runkoa vasten. Sen sijaan kapeammat renkaat voivat heikentää skootterin suorituskykyä. Älä epäröi kysyä neuvoa autokorjaamoltasi ennen kuin valitset vaihtoehtoisen kokoisia renkaita.

Toisen numeron osalta se vastaa renkaiden korkeuden ja leveyden suhdetta. Honda Forzan tapauksessa normaalin korkeuden tulisi olla 70 % leveydestä. Lopuksi numerot 15 edessä ja 14 takana osoittavat renkaiden sisähalkaisijan.

Nämä mitat vaihtelevat skootterista toiseen. Muista, että suunnittelijan suositukset on noudatettava, jos haluat ajaa turvallisesti. Itse asiassa renkaiden koon merkittävä muutos voi vaikuttaa skootterisi huippunopeuteen ja jopa sen polttoaineenkulutukseen.

Tunne kuormitus- ja nopeusindeksit

Kuten mitat, myös kuormitus- ja nopeusindeksit ovat tietoja, jotka on otettava huomioon valitessasi skootterin renkaat. Ensimmäinen osoittaa renkaan maksimikuormituksen.

Nopeusindikaattorin osalta kyseessä on aakkoskoodi, joka mahdollistaa arvioida maksiminopeuden, jonka voit saavuttaa renkaallasi. Esimerkiksi K-indeksi renkaassa tarkoittaa, että se voi rullata nopeudella, joka on alle tai yhtä suuri kuin 110 km/h.

Jos haluat tietää, mitkä kuormitus- ja nopeusindeksit sinun tulee valita, paras ratkaisu on viitata alkuperäiseen renkaaseen.

Valitse renkaat sääolosuhteiden mukaan

Turvallisen ja mukavan ajon sekä hyvän ajotuntuman varmistamiseksi sinun tulee valita skootterin renkaat vuodenajan mukaan. Renkaiden valinnassa on valittavana:

 • Kesärenkaat skootteriin;
 • Talvirenkaat skootteriin;
 • Neljän vuodenajan renkaat skootteriin tai kaikkien vuodenaikojen renkaat.

Kuten nimestä käy ilmi, kesärenkaat on suunniteltu ajamiseen kuivilla teillä kesäkaudella. Nämä renkaat ovat usein erittäin kestäviä, kun niitä huolletaan hyvin.

Talvirenkaiden osalta (joissa on usein merkintä M+S), ne on tarkoitettu käytettäväksi kun lämpötila laskee alle 7 °C. Kumiseos on pehmeä ja estää liukastumisen märällä tai lumisella tiellä. Huomaa, että tämäntyyppinen rengas ei ole yhtä kestävä kuin ensimmäinen, varsinkin jos olet tottunut ajamaan kaupungissa.

Vaikka se ei ole yhtä suorituskykyinen kuin talvi- tai kesärengas, neljän vuodenajan rengas on valinta, jos et halua vaihtaa rengasta kahden vuodenajan välillä. Se voi rullata kuivalla, lumisella tai märällä tiellä.

Mistä ostaa skootterin renkaita?

Kun tiedät, minkä tyyppisen skootterin renkaan tarvitset, sinun on vain löydettävä myyntipiste. Tätä varten, on olemassa useita vaihtoehtoja:

 • Osto merkin omistamasta kaupasta;
 • Osto fyysisestä kaupasta, joka on erikoistunut useiden merkkien varaosien myyntiin;
 • Verkko-ostaminen.

Ensimmäinen vaihtoehto voi olla kätevä, jos sinulla on jo merkkimieltymyksesi. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain mennä lähimpään Michelinin tai Kenda-kauppaan (valintasi mukaan), mukanasi tiedot skootterin renkaista, joita etsit. Kuitenkin, ostohinta voi olla korkea.

Toinen ja viimeinen vaihtoehto ovat samankaltaisia. Fyysisissä kaupoissa ja verkkokaupoissa voit valita useiden merkkien välillä. Kuitenkin, verkko-ostaminen on ehdottomasti paras ratkaisu, jos otetaan huomioon sen tarjoamat lukuisat edut.

Aluksi verkkokaupat tarjoavat laajan valikoiman eri merkkien tuotteita. 1001renkaat.com:ssa tarjoamme yli 200 rengasmerkkiä, suosituimmista vähemmän tunnettuihin. Tarjoamme kaikki tiedot, joita tarvitset eri merkkien vertaamiseen ennen tilauksen tekemistä. Renkaiden ostaminen verkosta säästää myös rahaa. 1001renkaat.com:ssa seuraamme jatkuvasti kilpailijoidemme hintoja tarjotaksemme markkinoiden alhaisimmat hinnat.

Suurten merkkien tuotteiden saatavuuden lisäksi verkkokaupan toinen etu on mahdollisuus tilata ja saada toimitus minne tahansa. 1001renkaat.com:n toimittajat toimittavat 72 tunnin kuluessa, riippumatta asuinpaikastasi Ranskassa. Tarpeidesi mukaan voimme myös ottaa sinuun yhteyttä lähellä olevaan asennuskeskukseen, jotta skootterin renkaiden vaihto voidaan tehdä ammattimaisesti.

Kuinka huoltaa skootterin renkaat hyvin?

Renkaiden kuluminen on skootterin renkaiden päävihollinen. Jotta näiden käyttöikää voidaan pidentää, on otettava huomioon joitakin varotoimenpiteitä. Kuinka se tehdään?

Renkaiden tasapainotus asennuksen yhteydessä

On yleistä nähdä yksityishenkilöiden vaihtavan renkaansa itse, ilman ammattilaisen apua. Totta kyllä, tämä on ratkaisu, joka vähentää kustannuksiasi, mutta pieninkin virhe voi maksaa sinulle paljon. Esimerkiksi, jos tasapainotus on tehty huonosti, renkaasi kuluvat nopeasti ja sinun on pakko vaihtaa ne uudelleen muutaman kuukauden kuluttua. On siis välttämätöntä, että tämä säätö tehdään erittäin hyvin asennuksen yhteydessä, jos haluat käyttää uusia renkaitasi pitkään.

Renkaiden asennuksen jälkeen suosittelemme myös ajamaan varovasti jonkin aikaa, jotta renkaiden sisäänajo voidaan tehdä tehokkaasti. Itse asiassa uudet renkaat ovat epävakaita. Sinun tulee siis ajaa noin 50 ja 200 kilometriä ennen kuin ne saavuttavat optimaalisen suorituskyvyn.

Säädä renkaiden ilmanpaine säännöllisesti

Ilmanpaine vaikuttaa renkaiden käyttöikään ja jopa ajotuntumaan. Jos paine on riittämätön, skootterisi huippunopeus vähenee ja se johtaa suureen energiankulutukseen. Tässä tapauksessa renkaiden kuluminen on erittäin nopeaa. Muistutuksena, renkaiden suositellaan olevan täytetty 1,9 - 2,5 barin paineella eturenkaissa ja 2,5 - 2,9 barin paineella takarenkaissa (riippuen skootterin tyypistä).

Skootterin renkaiden ilmanpaine laskee nopeasti niitä käytettäessä. Muista siis tarkistaa säännöllisesti tämä tekijä pitkien matkojen jälkeen.

Mitä pitää muistaa skootterin renkaista?

Ajaminen sileillä skootterin renkailla on rikkomus tieliikennelakia vastaan. Ne myös lisäävät jarrutusmatkaa. Jos huomaat, että renkaasi ovat kuluneet, vaihda ne viipymättä. 1001renkaat.com:n luettelosta löydät erilaisia malleja ja merkkejä uusista renkaista, jotka vastaavat kaksipyöräisen ajoneuvosi mittoja ja joilla on hyvä käyttöikä.

LiveChat
Whatsapp Messenger