Hae mittojen perusteella

Osta vahvistetut renkaat

Vahvistetut renkaat tai renkaat, joissa on merkintä XL (EXTRA LOAD) on tarkoitettu painaviin ajoneuvoihin tai tehokkaalla moottorilla varustettuihin ajoneuvoihin. Vahvistettujen renkaiden kyljet ovat jäykempiä kuin perinteisten, merkinnällä SL (Standard Load) varustettujen renkaiden kyljet. Kylkien jäykkyyden ansiosta renkaat kestävät merkittäviä kuormia, paineita ja rajoitteita.

Kuinka vahvistetun renkaan voi tunnistaa?

Vahvistetun renkaan kyljessä on jokin seuraavista merkinnöistä: REINF, REINFORCED, XL, EXTRA LOAD, XLD, RFD tai RF. Merkintä "XL" on muita merkintöjä yleisempi.

Mitä renkaassa oleva merkintä XL tarkoittaa?

"XL" tarkoittaa ylimääräistä kuormaa ("Extra Load"), eli kyseessä on rengas, joka pystyy kannattelemaan raskaampaa painoa ja suurempaa painetta.

Mitkä ovat vahvistetun renkaan edut?

 • Pidempi käyttöikä.
 • Parempi iskunkestävyys.
 • Parempi ajoneuvon ohjattavuus.
 • Parempi kitka ja voimansiirto.
 • Parempi mekaanisten rajoitteiden sieto: kiihdytykset, jarrutukset, suuret ajonopeudet ja kääntymiset.

Mitkä ovat vahvistetun renkaan haitat?

 • Melusaasteen lisääntyminen noin 1 dB:n verran.
 • Renkaan vastuksen lisääntyminen lisää hienoisesti renkaan kulumista.
 • Suurempi renkaan paino ja näin ollen renkaan lisääntynyt kuluminen.
 • Periaatteessa näiden renkaiden käyttömukavuuden uskotaan olevan heikompi, mutta suurin osa kuljettajista ei havaitse eroa.

Mitkä vahvistetut renkaat kannattaa ostaa henkilöautoon?

Vahvistetut kesärenkaat:

 • Continental SportContact 6
 • Michelin Pilot Super Sport
 • Michelin Pilot Sport 4S
 • Bridgestone Potenza S001
 • Pilot Alpin PA4
 • Pirelli Pzero
 • Toyo Proxes Sport
 • Yokohama Advan Sport V105
 • Falken Azenis FK510
 • General Tire Altimax Sport
 • Semperit Speed-Life 2

Vahvistetut talvirenkaat:

 • Hankook Winter I*Cept evo2 W320
 • Continental ContiWinterContact TS830P
 • Continental ContiWinterContact TS860S
 • Pirelli Winter Sottozero 3
 • Michelin Pilot Alpin PA4
 • Pirelli W270 Sottozero Serie II
 • Toyo Snowprox S954
 • Vredestein Wintrac Xtreme S
 • Nankang SV-3 Winter

Haetuimmat mitat:

Vahvistetut renkaat ovat tarpeen joillekin urheiluautoille, SUV:lle, tehokkaille sedaneille tai hyötyajoneuvoille. Nämä renkaat kestävät enemmän kuormaa ja rasitusta kuin muut.

Mitä ominaisuuksia vahvistetuilla renkailla on?

Vahvistettu rengas on laite, joka on suunniteltu kestämään suuremman kuorman ja ilmanpaineen kuin mitä valmistaja suosittelee tietyn koon klassiselle versiolle. Jotta ymmärtäisit paremmin mistä on kyse, otetaan esimerkiksi 205/55 R16 -kokoinen rengas. Oletuksena tämän koon standardirenkailla (SL) on kuormitusindeksi 91, eli ne kestävät enimmillään 615 kg:n painon. Mutta vahvistetuissa versioissa tämä indeksi on 94, mikä tarkoittaa, että rengas voi kestää enimmäiskuorman 670 kg. Kestetty ilmanpaine nousee myös 2,5:stä 2,9:ään bar.

Vahvistetut renkaat tunnistetaan seuraavista ominaisuuksista:

 • Kuormituskapasiteetti-indeksi, jonka valmistajat ovat määrittäneet huolellisesti yhteistyössä ETRTO:n (eurooppalaisten rengas- ja vannetuottajien tekninen järjestö tai European Tyre and Rim Technical Organisation) asiantuntijoiden kanssa;
 • Vahvistettu kulutuspinta;
 • Suunnittelu, joka sisältää erittäin kestäviä materiaaleja.

Vahvistetut renkaat tunnistaa erityisestä merkinnästä, joka niissä on sivussa: Extra Load (XL), Reinforced (REINF), RF, RFD, tai EXL. Ensimmäinen merkintä on yleisin markkinoilla. Se on korvaamassa muita, jotka ovat yhä harvinaisempia.

Mikä on vahvistettujen renkaiden etu?

Niiden erityisen kestävän rakenteen ansiosta vahvistetut renkaat tarjoavat monia etuja autoilijoille. Tässä muutamia niistä.

Kestävyys

Vahvistetun renkaan komponentit ovat vahvempia kuin SL-renkaan. Näin ollen samanlaisessa käytössä XL-kumit kestävät paljon pidempään kuin standardikumi. Nämä renkaat voivat jopa kulkea enemmän kilometrejä ilman vaurioita tai kulumisen merkkejä. Toisin kuin standardirenkaat, vahvistetut renkaat soveltuvat erittäin intensiiviseen käyttöön. Sinun tarvitsee vain noudattaa valmistajan suosituksia ilmanpaineen suhteen.

Lujuus

Kuten nimestä voi päätellä, vahvistetuilla renkailla on erittäin suuri lujuus. Ne kestävät ongelmitta dynaamiset iskut, jotka yleensä tapahtuvat, kun ajoneuvo kohtaa jyrkästi jalkakäytävän tai muun pinnan, joka ei ole samalla tasolla kuin tie. Naarmuuntumisen tai leikkautumisen riski on siis huomattavasti pienempi näissä tilanteissa.

XL-kumit kestävät myös hyvin mekaanisia rasituksia, jotka liittyvät ajamiseen: voimakkaat kaarteet, äkilliset jarrutukset, kiihdytykset…

Korkeat suorituskyky ajossa

Vahvistetut renkaat tarjoavat huippuluokan suorituskykyä vetokyvyssä ja pidossa. Niiden jäykkä rakenne vaikuttaa positiivisesti auton käyttäytymiseen eri tilanteissa (pääasiassa jarrutuksissa ja kaarteissa), mikä parantaa sen vakautta. Lopuksi, XL-renkaat myös siirtävät auton voiman tehokkaasti tielle.

Kaikki tämä mahdollistaa kuljettajan paremman auton hallinnan ja siten hyvän ajotuntuman ja optimaalisen ajomukavuuden.

Milloin kannattaa valita vahvistetut renkaat?

On tärkeää tietää, milloin vahvistettujen renkaiden ostaminen kannattaa, koska kaikki ajoneuvot eivät tarvitse niitä.

Vahvistettuja renkaita suositellaan kun ajat usein raskaita kuormia: tavaroita, matkustajia… Tässä tapauksessa XL-kumien käyttö säästää sinulta usein toistuvat renkaiden vaihdot. Tämä neuvo koskee yleensä kuljetusajoneuvoja, farmariautoja ja pakettiautoja.

Nämä renkaat ovat myös suositeltavia autoilijoille, joilla on erittäin tehokas moottori. XL-renkaat auttavat heitä hallitsemaan autoaan paremmin kaarteissa ja erityisesti kiihdyttäessä.

Jos haluat tietää, pitääkö autosi ajaa vain vahvistetuilla renkailla, katso auton käyttöohjekirjasta. Sieltä löydät kaikki tarvittavat tiedot auton hyväksynnästä.

Mitkä ovat kriteerit, jotka on otettava huomioon hyvien vahvistettujen renkaiden valinnassa?

Kuten kaikkien muidenkin renkaiden kohdalla, vahvistettujen renkaiden valinta ei saa olla sattumanvaraista. Sinun on ehdottomasti otettava huomioon joitakin seikkoja:

 • Alkuperäisten kumiesi mitat;
 • Rengasteknologia;
 • Renkaan vierintävastus;
 • Valmistajan maine;
 • Vuodenaika…

Tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää kustakin näistä kriteereistä.

Mitat

Liian leveiden tai korkeiden uusien renkaiden asentaminen voi vaikuttaa haitallisesti ajomukavuuteesi. Siksi on tärkeää ottaa huomioon alkuperäisten renkaiden mitat valitessasi uusia vahvistettuja renkaita, varsinkin jos olet tekemässä vaihtoa ensimmäistä kertaa.

Löytääksesi valmistajan suosittelemat renkaiden mitat, tarkista auton käyttöohjekirja. Voit myös löytää tämän tiedon polttoainesäiliön luukusta.

Tietenkin voit valita vaihtoehtoisia renkaiden kokoja korvaamaan vanhat renkaasi. Mutta tässä tapauksessa varmista, että noudatat autonvalmistajan asettamia rajoja (marginaaleja).

Teknologia

Renkaiden valmistajat kehittävät jatkuvasti uusia teknologioita parantaakseen tuotteidensa suorituskykyä teillä. Siksi ennen vahvistetun renkaan ostamista, tutustu sen sisältämiin teknologioihin. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, vastaako tuote, jonka olet valitsemassa, todella tarpeitasi.

Esimerkiksi jotkut valmistajat sisällyttävät laitteisiinsa teknologioita, jotka parantavat ajoneuvon suorituskykyä märillä teillä tapahtuvissa jarrutuksissa. Tällainen rengas sopii sinulle täydellisesti, jos ajat usein sateisella säällä.

Toiset suunnittelijat tarjoavat renkaita, jotka ovat vastustuskykyisiä rengasrikkoille itsestään paikkaavan teknologian ansiosta. Jos ajat hyvin pitkiä matkoja työsi puolesta, nämä renkaat voivat olla sinulle erittäin hyödyllisiä. Ne estävät sinua esimerkiksi jäämästä jumiin rengasrikon jälkeen syrjäisillä alueilla.

Miten tunnistaa renkaan sisältämät teknologiat? Yleensä tämä tieto löytyy tuotteen mukana tulevasta kuvauksesta (jos ostat sen verkossa). Jos olet epävarma, voit myös pyytää lisätietoja myyjältä.

Vierintävastus

Renkaan vierintävastus viittaa energiaan, joka kuluu sen pitämiseen liikkeessä (vakionopeudella) kun se on kosketuksissa maahan. Se liittyy läheisesti kulutuspinnan paksuuteen. Mitä suurempi tämä on, sitä suurempi on vierintävastus, mikä johtaa suureen polttoaineen ja energian kulutukseen.

Koska vahvistetuilla renkailla on luonnostaan paksut olkapäät, on tärkeää tarkistaa, että valitsemasi malli on alhaisen vierintävastuksen omaava. Miten sen voi tietää? Sinun tarvitsee vain tarkistaa tuotteen tekninen tieto.

Valmistaja

On tärkeää, että et ohita valmistajaa valitessasi rengasta. Yleisesti ottaen renkaan merkki kertoo paljon sen laadusta. Jotta voit olla varma, että saat korkealaatuiset renkaat, jotka vastaavat odotuksiasi, ja että voit ajaa turvallisesti, käänny tunnetuimpien valmistajien puoleen: PIRELLI, MICHELIN, HANKOOK, CONTINENTAL, BRIDGESTONE, GOODYEAR

Kun ostat vahvistettuja renkaita, suosi näiden suurten merkkien tuotteita, koska ne sisältävät yleensä uusimmat innovaatiot rengasalalla. Se on merkittävä suorituskyvyn tae.

Tarpeidesi ja budjettisi mukaan voit myös valita muita, vähemmän tunnettuja merkkejä, jotka tarjoavat myös laadukkaita tuotteita.

Vuodenaika

Vahvistetut renkaat eivät välttämättä ole kaikkien vuodenaikojen renkaita, jotka on suunniteltu käytettäväksi ympäri vuoden. On olemassa XL-kumeja talveen ja toisia kesään. Sinun on otettava tämä huomioon valinnassasi. Valitse renkaat, jotka sopivat kunkin vuodenajan sääolosuhteisiin, jotta voit nauttia optimaalisesta ajomukavuudesta.

1001renkaat.com, korkealaatuisten vahvistettujen renkaiden toimittajasi

Kaikille autoilijoille, jotka haluavat vaihtaa renkaansa, 1001renkaat.com tarjoaa yli 10 000 eri merkkien tuotetta vastaamaan kaikkiin tarpeisiisi. Olipa sinulla tarvetta vahvistetuille talvi-, kesä- tai neljän vuodenajan renkaille, voit valita ne luettelostamme. Tarjoamme ilmaisen toimituksen kahdesta samanlaisesta renkaasta alkaen.

Halutessasi voit myös hyödyntää renkaiden asennuspalvelua yhdessä yhteistyökorjaamoistamme. Palvelemme koko maan laajuudelta.

LiveChat
Whatsapp Messenger