Hae mittojen perusteella

Osta ympärivuotiset renkaat

Autoilijat valitsevat yhä useammin käyttöönsä ympärivuotiset renkaat. Ympärivuotisten renkaiden suorituskyky paranee jatkuvasti, ja renkaiden monipuolisuuden ansiosta autoilijat voivat ajaa turvallisesti vuoden ympäri.

Ympärivuotinen rengas on ihanteellinen matkakumppani, jos ajat säännöllisesti alueella, jonka lämpötila on välillä 0...+20 °C.

Tämän lämpötilavälin ulkopuolella renkaat toimivat edelleen, mutta niiden suorituskyky on talvirenkaita heikompi lämpötilan ollessa alle 0 °C tai kesärenkaita heikompi lämpötilan ollessa yli 20 °C.

Suorituskyvyn erot ovat kuit havaittavia.

Onko ympärivuotisten renkaiden soveltuvuus talviajoon vahvistettu?

Ympärivuotiset renkaat, joissa on 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) ‑merkintä, on hyväksytty lumessa ajamiseen samaan tapaan kuin tavallinen talvirengas.

Mitkä ympärivuotiset renkaat kannattaa valita?

Ympärivuotiset renkaat ovat vuosi vuodelta suositumpia. Seuraavassa on luettelo kaikkein menestyksekkäimmistä rengasmalleista:

 • Michelin CrossClimate
 • Goodyear Vector 4seasons GEN-2
 • Nokian Weatherproof
 • Uniroyal AllSeasonExpert
 • Hankook Optimo 4S
 • Vredestein Quatrac 5
 • Hankook Kinergy 4S H740
 • Pirelli Cinturato All Season

Haetuimmat mitat:

Ympärivuotinen rengas on erittäin laajalle levinnyt Amerikan mantereella, jossa se ilmestyi ensimmäistä kertaa, ja siitä on tullut yhä suositumpi eurooppalaisten autoilijoiden keskuudessa. Rengasvalmistajat esittivät sen hyvänä vaihtoehtona, kun halutaan välttää kesä- ja talvirenkaiden vaihtamista. Mutta mitä hyötyä näistä renkaista on oikeasti? Miten ne eroavat tunnetummista malleista? Miten tunnistaa ympärivuotiset renkaat? 1001renkaat.com-sivustolta löydät vastaukset kaikkiin kysymyksiisi!

Mikä on ympärivuotinen renkas?

Sitä tarjotaan monilla eri nimillä: All Season -rengas, All Weather -rengas, 4S-rengas, sekarengas, ympärivuotinen rengas, jokasään rengas, jne. Kaikki nämä nimet tarkoittavat hybridirenkaita, jotka löytyvät kesä- ja talvirenkaiden puolivälistä. Siksi se on valmistajien tarjoama vaihtoehto autoilijoille, jotka haluavat ajaa ympäri vuoden ilman, että tarvitsee vaihtaa renkaita.

Jotta ympärivuotinen rengas voi toimia hyvin, sen suunnittelussa käytetty kumiseoksessa sekoitetaan sekä kesärenkaan jäykkyyttä että talvirenkaan joustavuutta. Kulutuspinnan suunnittelua on myös työstetty optimaalisen pidon aikaansaamiseksi riippumatta siitä, onko maa kuiva, märkä vai jäinen.

Monivuotiset renkaat tarjoavat mielenkiintoisen suorituskyvyn:

 • kuiva tie
 • märkä tie (talvi- ja kesäolosuhteissa)
 • luminen ja jäinen tie

Kuinka tunnistat ympärivuotisen renkaan?

Sekarenkaan tunnistamiseksi on ensin tarkistettava sen sivupinnalta, onko siinä "Four Seasons", "All Weather", "All Season" vai "4S" -merkintä. Eri valmistajlla on useita merkintöjä osoittaakseen, soveltuuko rengas ympärivuotiseen käyttöön. Katso tästä luettelo rengasmerkinnöistä.

Lisäksi ympärivuotissa renkaissa on usein M+S-merkintä (Mud and Snow eli muta ja lumi), ja joskus niistä löytyy myös vuoren ympäröimän hiutaleen kuva (symboli 3 Peak Mountain Snow Flake tai 3PMSF, joka on yleensä varattu talvirenkaille). Nämä eri symbolit osoittavat, että ympärivuotiset renkaat toimivat hyvin talviolosuhteissa. Esimerkiksi tavanomaiseen renkaaseen verrattuna ne voivat lyhentää jarrutusmatkaa lumella ja jäällä 7 %.

Ympärivuotisella renkaalla on melkein sama kulutuspintakuvio kuin talvirenkaalla, siinä on enemmän uria ja ne ovat selvempiä sen keskiosassa. Lamellit parantavat vedenpoistoa. Huolimatta samanlaisuuksista, joita esiintyy kahden rengastyypin kulutuspintakuviossa, monivuotinen rengas on kovempi kuin talvirengas. Sen osat on selvästi suunniteltu sopeutumaan sekä talveen sekä kesään tai välikausille. Siksi se ei ole yhtä kova kuin kesärengas, mutta kovempi kuin talvirengas.

Sekarenkaat ovat yhä enemmän "3PMSF"-hyväksyttyjä.

Yksi kuvastomme johtavista malleista on Michelin Crossclimate. Se on yksi ensimmäisistä sekarenkaista, jolle on myönnetty 3PMSF-sertifikaatti. Tämän tarjouksen menestys on johtanut siihen, että muut valmistajat markkinoivat myös 3PMSF-hyväksyttyjä ympärivuotisia renkaita.

Siksi Crossclimaten kilpailijoiden joukossa on erityisesti Nokian Weatherproof tai Goodyear-tuotemerkin Vector 4 Season GEN 2. Sama pätee valmistajan Uniroyal All Season Expert 2 -renkaaseen, Pirelli Cinturato All Season -renkaaseen ja moniin muihin malleihin mallistossamme.

Mitä etuja ympärivuotisilla renkailla on?

Ympärivuotisten renkaiden ensimmäinen etu on niiden edullisuus. All Season -renkaiden avulla vähennät renkaiden varastointiin ja renkaiden vaihtamiseen liittyviä kustannuksia kahdesti vuodessa.

Lisäksi, vaikka talvirenkaiden ja kesärenkaiden yhdistelmää ei suositella, voit yhdistää kesä- tai talvirengassarjan ympärivuotiseen rengaspariin.

Toinen tämäntyyppisten renkaiden etu on niiden suunnittelun monipuolisuus. Ne ovat yleensä vähemmän herkkiä vesiliirtoon ja tarjoavat optimaalisen pidon lumella. Ne mahdollistavat optimaalisen ajomukavuuden sekä kesällä että talvella. Nämä mallit ovat tehokkaampia hyvällä säällä kuin talvirenkaat. Samoinn ne tarjoavat kesärenkaisiin verrattuna paremman kokemuksen jäisillä pinnoilla.

Monivuotisen renkaan heikkoudet

Huolimatta edellä mainituista eduista, ympärivuotiseen renkaaseen liittyy tiettyjä rajoituksia, jotka kannattaa pitää mielessä, jotta niitä käytetään oikein.

Niiden ensimmäinen heikkous on se, että vaikka niiden suorituskyky on hyvä, ne eivät ole koskaan poikkeuksellisia. Toisin sanoen pakkasen aikana tai erittäin kylmissä olosuhteissa talvirengas toimii paremmin. Vaikka ympärivuotinen rengas voi mukautua kaikenlaisiin sääolosuhteisiin, on noudatettava erityisiä varotoimenpiteitä, jos aiot mennä vuorille tai jos asut paikassa, joka on erityisen alttiina pakkaselle. Sama pätee myös kesällä. Esimerkiksi, ne kilpailevat harvoin tavanomaisten renkaiden kanssa, kun kyseessä on jarrutusmatka kuivalla tiellä.

Lisäksi voimme havaita, että All Weather kuluu kesällä nopeammin kumin pehmeyden vuoksi. Mutta kun ajatellaan, että niitä käytetään ympäri vuoden, tämä pieni heikkous korvataan nopeasti.

Voimme myös mainita, että tarjonta ei ole niin kattava kuin kesä- tai talvimallien osalta. Mutta työn helpottamiseksi 1001renkaat.com tarjoaa laajan valikoiman kohtuuhintaan.

Kenelle ympärivuotiset renkaat ovat?

Suurin osa eurooppalaisista autoilijoista käyttää kesärenkaita ympäri vuoden. Ne toimivat kuitenkin heikosti talvella ja voivat aiheuttaa vakavia onnettomuuksia. Ympärivuotisilla renkailla varustetut pyörät lisäävät turvallisuutta huomattavasti. Niitä suositellaan erityisesti, jos

 • asut alueella, jossa sääolosuhteet ovat lievät (lunta on vähän tai ei lainkaan, ja kesälämpötilat, jotka eivät ole äärimmäisiä)
 • sinulla on pieni budjetti ja haluat välttää kahden rengassarjan ostamisen ja vaihtamisen joka vuodenajan mukaan

jos et asu vuoristoisella alueella ja vierailet poikkeuksellisesti vain lumen peittämillä alueilla, voit pitää ympärivuotisia renkaita. On kuitenkin suositeltavaa varustaa pyörät lumiketjuilla, jos tiellä on vaikea kulkea.

Neuvoja ajoon

Ympärivuotiset renkaat toimivat hyvin, kun osaat käyttää niitä. Jos haluat saada parhaan hyödyn sijoituksestasi, aja sujuvasti. Vältä äkillistä kiihdytystä ja jarrutusta. Tämä estää sinua kuluttamasta renkaita liian nopeasti.

Entä All Season matkailuautonrenkaat?

25 % asuntoautoilijoista menee ajoneuvoillaan ihanteellisiin talviurheilukohteisiin. Jos olet yksi heistä, ympärivuotiset renkaat ovat pääsääntöisesti riittävät. Et tarvitse talvirenkaita. Valinta on kuitenkin tehtävä tarkemmin takapyörien kuormaluokan suhteen. Nämä tukevat usein suurempaa painoa, koska suurin osa retkeilyajoneuvon varusteista löytyy takaosasta.

Voit valita esimerkiksi Agilis CrossClimate -ympärivuotiset renkaat. Niiden kalanruotojen muotoinen kulutuspinta antaa niille täydellisen otteen mistä tahansa kuivasta maasta ja sallii samalla veden optimaalisen evakuoinnin. Tämä 3PMSF-sertifioitu rengas sisältää 3 erilaista yhdistettä sopeutuakseen kaikentyyppisiin ilmasto-olosuhteisiin mukautuen suuriin kuormituksiin, joita yleensä matkailuauto tukee. Saatavana 15, 16 ja 17 tuumaisina, ja niitä löytyy noin sadan euron hintaan per rengas.

Huomaa, että 3PMSF-hyväksyntä ei vapauta metalli- tai komposiittiketjujen käytöltä alueilla, jotka sitä vaativat. Ranskassa B26-liikennemerkki ilmoittaa lumiketjujen asentamisen tarpeesta ennen tielle ajamista.

Mitä muistaa ajettaessa monivuotisilla renkailla?

All Season -renkaat ovat todellinen kompromissi, jossa yhdistyvät muun tyyppisten renkaiden ominaisuudet ja erinomainen ​​vaihtoehto autoilijoille, jotka eivät asu alueella, jossa talvi ja kesä ovat äärimmäiset. Jos ajamasi tiet ovat harvoin ​​lumen peitossa, valitse ympärivuotiset renkaat tarjoamiemme mallien joukosta välttääksesi kesä- ja talvirenkaiden vaihtoa.

LiveChat
Whatsapp Messenger