Hae mittojen perusteella

Osta talvirenkaat

Kun lämpötila on alle 7 °C, talvirenkaat ovat kesärenkaita suorituskykyisempiä.

Talvirenkaat on suunniteltu erityisesti kestämään kylmyyttä ja tarjoamaan erinomainen pito ja vakaus kaikkein haastavimmissa sääolosuhteissa, kuten jäisillä ja lumisilla tienpinnoilla sekä huonossa säässä. Lämpötilan ollessa välillä +7...–40 °C renkaan kulutuspinta ei kovetu, joten voit jatkaa ajamista turvallisesti.

Mitkä ovat talvirenkaan edut?

Erityisvalmisteisen kumiseoksen lisäksi kulutuspinnan urat ovat syvempiä ja renkaassa on lisälamelleja, jotka tarjoavat optimaalisen suorituskyvyn alle 7 °C:n lämpötiloissa:

 • Lyhyemmät jarrutusmatkat.
 • Parempi pito lumisella, jäisellä tai liukkaalla tienpinnalla.
 • Parempi vakaus.
 • Parempi ohjattavuus.
 • Vesiliirtoriskin vähentyminen.

Mitä merkinnät 3PMSF ja M+S tarkoittavat?

3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) ‑merkintä on ainoa sertifiointi, joka takaa talvirenkaiden suorituskyvyn ja jonka avulla voit täyttää lainsäädännön vaatimukset silloin, kun lainsäädäntö edellyttää talvirenkaiden käyttöä tietyllä ajanjaksolla.

Merkintä M+S tarkoittaa mutaa ("mud") ja lunta ("snow") ja ilmaisee, että renkaita voidaan käyttää hankalissa sääolosuhteissa ajettaessa mutta että niitä ei kuitenkaan ole sertifioitu varsinaisiksi lumirenkaiksi.

Kaikissa 3PMSF-renkaissa on merkintä M+S.

Onko mahdollista käyttää alemmalla nopeusmerkinnällä varustettua talvirengasta?

Kyllä, voit käyttää kesärenkaaseen verrattuna yhtä kirjainta alempaa nopeusmerkintää. Jos kesärenkaissasi on esimerkiksi merkintä 205/55 R16 91V, voit käyttää talvirenkaita, joiden merkintä on 205/55 R16 91H.

Sitä vastoin kuormamerkinnästä ei voi poiketa.

Mitä talvirengasmerkkejä kannattaa ostaa henkilöautoon?

Suurin osa rengasvalmistajista valmistaa talvirenkaita, ja alla on luettelo kaikkein suosituimmista rengasmalleista:

 • Dunlop Winter Response 2
 • Michelin Alpin 5
 • Aeolus SnowAce 2 AW08
 • Kumho WinterCraft WP51
 • Sava Eskimo S3+
 • Goodyear UltraGrip 9
 • Hankook i*cept RS 2 W452
 • Vredestein Snowtrac 5
 • Yokohama W.drive V905
 • Falken Eurowinter HS01
 • Firestone Winterhawk 3
 • Nokian WR D4

Haetuimmat mitat:

Lumiketjut

Ajaaksesi turvallisesti lumisilla teillä 1001Renkaat tarjoaa laajan valikoiman lumiketjuja alennetuin hinnoin.

Katso ketjut

Paketti vanteet + renkaat

Mukavuuden ja turvallisen valinnan takaamiseksi 1001Renkaat tarjoaa paketteja renkaat + vanteet halvoin hinnoin.

Luo paketti

Neuvomme

Talvirenkaiden käyttö on pakollista joulukuun alusta helmikuun loppuun. Ne ovat talvella myös suorituskykyisemmät ja turvallisemmat.

Kun ensimmäinen lumi alkaa pudota, tie muuttuu valkoiseksi ja muuttuu todelliseksi luistinrataksi. Tällöin on vaikeaa saada hyvä tienpito tavanomaisilla renkailla. Haittojen välttämiseksi on varustettava ajoneuvo sopivimmalla renkaalla vuodenaikaksi: talvirenkaat. Mitä se koskee ? Kuinka ne ovat hyödyllisiä? Mitä tehdä oikea valinta? Selitämme kaiken tässä oppaassa.

Mikä on talvirengas?

Renkaiden sanotaan olevan talvisertifioituja, kun ne täyttävät kaikki tehokkaan ja turvallisen käytön ehdot talvella. Konkreettisesti nämä ovat renkaat, joiden tienpitokyky on parempi kuin kesärenkaiden, kun kylmä (alle 7 °C), kun on sadetta, lunta tai jäätä. .

Tyypillisesti valmistajat neuvovat ajoneuvojen omistajia tekemään muutos vaihtaessaan normaaliaikaan. Todellisuudessa on seurattava säätä.

Miten tunnistaa talvirengas?

Talvirenkaat on helppo tunnistaa. Olet varmasti jo huomannut merkinnän "M+S" joissain renkaissa. Tämä englanninkielinen merkintä (mud + snow) tarkoittaa suomeksi "muta+lumi". Se on pakollinen merkintä talvirenkaissa. Se löytyy myös joistain kesärengasmalleista.

Näin ollen kaikkia renkaita, joista löytyy tämä merkintä ei ole välttämättä tarkoitettu talvikäyttöön. Talviolosuhteisiin todella sopivat mallit täyttävät 3PMSF (3 Peaks Mountain Snow Flake) -standardin vaatimukset. 3PMSF-merkityt renkaat on erityisesti suunniteltu kestämään kylmää, lunta ja jäätä. Ne ovat siksi todellisia talvirenkaita, jotka on erityisesti suunniteltu autosi ajamaan kylmällä ja märällä säällä. Ne tunnistetaan helposti kolmestaa vuorenhuipusta, jotka ympäröivät renkaan kylkeen kaiverrettua lumihiutaletta.

Harvinaisemmat, ICE (pohjoismaiset renkaat) -merkinnällä varustetut renkaat soveltuvat myös äärimmäisiin kylmiin olosuhteisiin. Niitä löytyy esiintyy Pohjois-Euroopan alueilta. Ne ovat tehokkaampia kuin 3PMSF-sertifioidut mallit. Jos haluat lisätietoja renkaiden merkinnöistä, voit lukea tästä artikkelista.

Miksi käyttää talvirenkaita?

Ajaminen talvirenkaiden kanssa on edullista useista syistä. Yksi tärkeimmistä on ajoturvallisuus. Kumikoostumuksensa ansiosta talvirenkaat eivät kovetu kylmässä. Tämän seurauksena ne takaavat paremman pitoa tiellä ja erittäin hyvän jarrutuksen tiellä, jotka ovat lumen tai pakkasen peittämiä. Olipa ahtaissa mutkissa tai suoralla tiellä, sinulla on erittäin hyvä ajomukavuus.

Lisäksi tämän alhaisiin lämpötiloihin ja lumiin mukautetun renkaan käyttö antaa pidentää kesärenkaiden käyttöikää. Niillä on taipumus kulua paljon nopeammin, kun on talvi. Pitämällä ne lämpimänä autotallissa tänä aikana joka vuosi, säästät rahaa.

Erityyppiset talvirenkaat ja niiden käyttö

Talvirenkaita on saatavana kolmella eri sarjalla. Erotamme mallit:

 • klassikot
 • erittäin suorituskykyiset
 • pohjoismaiset tai nastarenkaat

Talvirenkaan oikean valinnan tekemiseksi on tärkeää tietää, kuinka kukin malli toimii.

Klassiset talvirenkaat

Klassisilla talvirenkaisilla on perussertifikaatti (M + S). Kulutuspinnoillaan ja lukuisilla lamelleillaan ne takaavat paremman pidon liukkaisilla teillä. Ne soveltuvat hyvin henkilöautoihin, maastoautoihin, nelivetoisiin autoihin sekä hyötyajoneuvoihin.

Voit valita nämä rengasmallit, jos talviset lämpötilat alueellasi eivät ole äärimmäisiä. Nämä ovat yleensä edullisimpia.

Suorituskykyiset mallit

Suorituskykyisillä talvirenkaisilla on paljon parempia ominaisuuksia kuin edellisillä. Yleensä renkaan kyljessä on teksti 3PMSF.

Parannetulla pidollaan nämä talvirenkaat takaavat erinomaisen tienpidon jopa suurella nopeudella. Niillä on myös parempi jarrutuskyky sekä jäällä että lumella.

Voit valita nämä rengasmallit, jos talviset lämpötilat alueellasi ovat melko äärimmäisiä. Tämä on takuu siitä, että sinulla on ajoneuvo, jota voidaan käyttää päivittäin.

Pohjoismaiset tai nastarenkaat

Tässä ovat talvirengasmallit, jotka soveltuvat kaikkein äärimmäisiin talviolosuhteisiin (alle -40 °C). Ne takaavat täydellisen hallinnan autoosi jopa tilanteessa, jossa on runsaasti jäätä tai erittäin paksulti lunta. Ne tunnistetaan helposti metallipiikeillä (100–500) vuoratulla kulutuspinnalla. Pääasiassa näiden vinkkien ansiosta ne toimivat niin hyvin ja tarttuvat niin hyvin tien päälle.

Nämä ovat sopivat mallit kuljettajille, jotka asuvat maantieteellisillä alueilla, joille on ominaista voimakas lumisade.

Turvallisuussyistä ei ole sallittua ajaa yli 90 km/h, kun nämä talvirenkaat on asennettu ajoneuvoon. Tämä raja laskee 60 km/h kuorma-autoissa ja vaarallisia aineita kuljettavissa ajoneuvoissa.

Mitkä ovat muut kriteerit talvirenkaan valitsemiseksi?

Suorituskykyisten renkaiden valinnassa ei riitä, että harkitset tarpeitasi tai budjettiasi. Myös muita olennaisia ​​perusteita on harkittava:

 • nopeusluokka,
 • mitat,
 • EU-rengasmerkintä.

Nopeusluokka

Talvikaudella laki sallii sinun käyttää laitteita, joiden nopeusluokka on alhaisempi (yksi kirjain vähemmän) kuin ajoneuvosi renkaat.

Mitat

On selvää, että sinun on otettava huomioon alkuperäisten renkaidesi mitat, kun päätät asentaa muita renkaita. Tämä on myös ensimmäinen tiedot, jotka sinun on annettava tilauksen tekemistä varten. Kuinka tunnistaa renkaan mitat? Sen puolella näet esimerkiksi tämän kaltaisen kirjoituksen: 225/55 R17.

Numero 225 edustaa renkaan leveyttä millimetreinä. R:n eteen tuleva merkintä on korkeus ilmaistuna prosentteina leveydestä. Viimeisin tuumina ilmaistu luku (tässä 17) kertoo renkaan sisähalkaisijasta.

Voit myös löytää suoraan valmistajan suosittelemia alkuperäisiä arvoja auton omistajan oppaasta tai ajoneuvon ovesta.

EU-rengasmerkintä

Jos haluat varustaa autosi parhailla talvirenkailla, sinun on käytettävä niiden merkintöjä. Euroopassa myytävien renkaiden merkinnöistä on tullut velvoite marraskuusta 2012. Nämä merkinnät antavat sinulle arvokasta tietoa talvirenkaan suorituskyvystä. Eurooppalaiset merkinnät kertovat seuraavista kolmesta ominaisuudesta:

 • Renkaan melutaso tai vierintämelu (desibeleinä),
 • Pitoaste märällä tiellä (A:sta F:ään);
 • Vierintävastus (A:sta G:hen), joka vaikuttaa polttoaineenkulutukseen.

Kuinka monta talvirengasta minun pitäisi asentaa parempaan suorituskykyyn?

Budjetistasi riippuen voit valita, että asennat ajoneuvoosi vain kaksi talvirengasta talvikaudella. Se on jo parempi kuin ei ollenkaan. Parhaan pidon ja jarrutustehon saavuttamiseksi talvitiellä on kuitenkin suositeltavaa asentaa 4 talvirengasta. Tämän avulla voit välttää tietyt käsittelyongelmat, jotka ovat hyvin yleisiä asennettaessa erityyppisiä pyöriä samaan ajoneuvoon.

LiveChat
Whatsapp Messenger