Hae mittojen perusteella

Energiamerkinnät ovat osa tietoa, jonka avulla kuluttajat voivat ostaa oikeat renkaat ajoneuvoonsa. Ne antavat ostajalle tietoa renkaiden suorituskyvystä vierintävastuksen, ulkoisen vierintämelun ja märkäjarrutuksen suhteen. Merkintöjä käytetään siten paitsi renkaiden suorituskyvyn luokitteluun, myös kannustamaan valmistajia suunnittelemaan tehokkaampia, turvallisempia ja hiljaisempia malleja.

Renkaiden suorituskyvyn luokitus

Renkaiden ja niiden suorituskyvyn luokittelemiseksi on 3 energiamerkintää:

  • Energiatehokkuusluokka on välillä A - G (tehokkaimmasta vähiten tehokkaaseen), se mahdollistaa renkaan vierintävastuksen ja siten sen energiatarpeen määrittämisen. Itse asiassa, mitä vähemmän rengas vastustaa vierimistä, sitä vähemmän tarvitaan energiaa ajoneuvon liikuttamiseen, mikä mahdollistaa näin ollen tämän kustannuserän säästön.
  • Märkäpitoluokka, joka on myös välillä A - G, määrittää jarrutusmatkan märissä olosuhteissa
  • Ulkoisen vierinnän tuottama meluluokka, joka on välillä A - B ja joka mahdollistaa melutason määrittämisen ajoneuvon ulkopuolella, korkeimmasta matalimpaan. Luokan C melutason renkaat eivät enää ole sallittuja tällä hetkellä.
energiamerkinnät

Mitä laki sanoo energiamerkinnöistä?

Velvollisuus tarjota Euroopan markkinoilla henkilö- ja pakettiautojen renkaita, joissa on energiamerkinnät, on säädetty asetuksessa (EY) N:o 1222/2009. Se tarkistetaan ja korvataan asetuksella (EU) 2020/740 1. toukokuuta 2021 lähtien uusien vaatimusten voimaantulon vuoksi. Nämä koskevat lisäksi myös kuorma-autoja ja linja-autoja.

Tässä asetuksessa säädetään, että vakiomerkinnän lisäksi renkaan pidosta äärimmäisissä lumi- ja jääolosuhteissa kertova symboli voidaan asettaa renkaisiin. Siten, merkintävaihtoehdot on korotettu neljään. Äärimmäisiin olosuhteisiin soveltuvissa renkaissa on alppisymboli (lumihiutale vuoritaustalla, jossa on kolme huippua), kun taas pohjoismaisissa talvirenkaissa on jäinen vuorisymboli.

Lisäksi uudet energiasymbolit osoittavat selvemmin, että polttoainetehokkuus koskee niin polttomoottoriajoneuvoja kuin sähköajoneuvojakin. Melun suoritusluokka ilmoitetaan aina alaosan äänitason desibeleinä.

Uudet määräykset myös kieltävät renkaat, joilla on vierintävastus ja märkäpito luokkaa F ja G, mikä pienentää arvoasteikon viiteen luokkaan (A - E, eikä enää A - G).

Lopulta renkaiden 5 muuttujan suorituskykyä arvioidaan standardoiduissa testeissä ja kansalliset viranomaiset voivat suorittaa tarkastuksia. On myös mahdollista hankkia lisätietoja Euroopan komission tietokannasta QR-koodin perusteella.

On huomattava, että moottoriajoneuvojen yleisestä turvallisuudesta annetussa asetuksessa (EY) N:o 661/2009 määritellään renkaiden ekologisen suunnittelun vähimmäistehokkuusvaatimukset.

Vanhan ja uuden sukupolven energiamerkintöjen vastaavuus:

vanhan ja uuden energiamerkinnän vastaavuus
LiveChat
Whatsapp Messenger